Houllier: - Vi vil kvalifisere oss for mesterligaen

En offensiv Liverpool-manager tror etter dagens seier i Birmingham at de røde nå vi klare kvalik-plassen til neste års Champions League. Houllier skryter spesielt av Gerrard, Owen og Heskey etter 3-0 på St.Andrews.

En offensiv Gérard Houllier erklærte etter dagens seier i Birmingham at Liverpool vil greie å kvalifisere seg til neste års mesterliga.  Etter en av sesongens beste kamper av de røde, er Houlliers mannskap nå i praksis sikret Europacup-spill neste år, som en følge av at Aston Villa kun klarte uavgjort i Southampton. Liverpool har 12 plussmål til gode på Villa, og dermed er det bare teorien Villa har å klamre seg til når det gjelder spill i Europa på de rødes bekostning.

 

- Jeg føler meg nå ganske sikker på at vi skal greie å kvalifisere oss for mesterligaen. Jeg tror virkelig det nå. Jeg er veldig godt fornøyd med – og stolt av – spillerne mine i dag. Nå er det i våre egne hender, og vi vil gi alt i den siste kampen for å sikre oss den viktige fjerdeplassen, uttalte Houllier etter kampslutt på St.Andrews.

 

- Jeg ønsker å gi ros til hele laget – inkludert enhver individuell spiller vi hadde ute på matta i dag. Dette var en av de beste kampene vi har spilt denne sesongen. Dette er ingen lett bane å komme til, og vi viste styrke, soliditet og kreativitet.

 

- Jeg nøt måten vi spilte på. Vi utviste stoisk ro og streng disiplin. Jeg fortalte laget at de ikke skulle bry seg med de andre lagene som er med i kampen om fjerdeplassen, og deres resultater, i min peptalk før kampen. Før dagens match stod vi foran to cupfinaler, og nå er alt i våre egne hender.

 

- Birmingham hadde ikke mange sjanser i dag. Vi hadde stor luftstyrke i backrekka vår, noe som medførte at vi tok lett hånd om deres lange oppspill, og vi vant en fortjent seier. Som jeg sa, det var en stor laginnsats, men jeg vil likevel berømme Steven Gerrard som meget fortjent ble kåret til kampens beste spiller. Jeg må også gi ros til Michael Owen og Emile Heskey, som var strålende på topp for oss i dag, avsluttet Houllier.