Hva skjer med Emile Heskey?

Gérard Houllier vil ikke kommentere transfer-rykter, men mener hans spillere nå tar mer ansvar. England vil bruke Steven Gerrard på venstresiden. 1000 tomme seter på nye Anfield!

Houllier nekter å kommentere transfer-rykter

I forbindelse med helgens kamp mot Birmingham gjorde tabloidpressen billige poenger på at Emile Heskey skal være et transfer-mål for blåtrøyene fra Midlands. Manager Gérard Houllier ble også konfrontert med disse ryktene etter kampslutt, men avviste alle anmodninger om å kommentere spekulasjonene. Manageren er av den formening at transferspekulasjoner er noe som spillerne må finne seg i å leve med mot slutten av en sesong, men ut over det ønsker han ikke å bruke mer energi på dette foran den viktige kampen mot Newcastle på lørdag.

 

- Jeg fortalte spillerne om en avis som skrev at åtte av mine spillere ville få sparken. Jeg har også hatt pressens giljotin hengende over meg denne sesongen. Jeg fortalte dem at slike spekulasjoner er noe de må leve med. Vi hadde en liten samling i bånn for en tid tilbake, og etter det har vi forbedret vårt spill. Vi stod foran den siste innspurten, og vi måtte rette på en del feil, sier Houllier.

 

- Når det gjelder Emile Heskey, som pressen nå selger til Birmingham, har han gjort to flotte mål på de to siste kampene, og har bidratt på en veldig god måte for laget. Han spilte fantastisk på lørdag. Det er fin flyt og bevegelse i spillet hans om dagen, så nå er ikke rette tidspunktet for å snakke om spillerens fremtid i klubben, sier Houllier.

 

- Emiles oppofrende spill har vært fantastisk når man tenker på spekulasjonene som henger over han. Han har tydeligvis blitt voksen nok til å håndtere slikt nå, legge det til side og fokusere på kampene i stedet.

 

Disse uttalelsene kan nok tolkes på flere måter, men mange vil nok se på dem som et nytt signal om at svære Emile er på vei bort etter denne sesongen.

 

Transfer-ryktene florerer

Houlliers uttalelser forhindret i alle fall ikke Mirror i å skrive at Emile Heskey vil gå til Birmingham for £3.5m etter helgens kamp. Samtidig linkes de røde til spilleren som sendte dem ut av årets UEFA-cup, Marseilles Didier Drogba. Newcastle og Manchester United skal visstnok også ha følere ute etter spissen.

 

En annen spiss som har vært linket til Liverpool er Alan Smith. Leeds-spilleren skal imidlertid nå være sitert på at han ønsker seg utenlands, og da fortrinnsvis til Italia eller Spania. Inter Milan skal være mellom klubbene som har vist interesse.

 

 

Gerrard på venstresiden for England

Landslagssjef Sven Göran Eriksson har i dag hintet om at han ønsker å bruke Steven Gerrard i en rolle ute på venstresiden av Englands midtbane under EM i Portugal. Dette har vært en problemposisjon for det engelske landslaget den siste tiden, og man har brukt en rekke spillere på venstresiden av midtbanen de siste sesongene. Når virker det imidlertid som om svensken tror at Liverpool-kapteinen vil løse flokene.

 

- Jeg mener vi har løsninger på dette, og kanskje er den beste løsningen av dem alle å spille med en diamantformasjon på midtbanen, der vi bruker Steven Gerrard på venstresiden. Han har alltid spilt meget bra for oss når han har blitt prøvd i den posisjonen. Men vi har også andre muligheter i Kieron Dyer og Joe Cole, sier landslagssjefen.

 

- Steven Gerrard er en spiller som kan gjøre alt man setter han til på en fotballbane. Han fortjener virkelig kapteinsbindet hos Liverpool, og han har vokst mye som spiller siden jeg først så han når jeg kom hit for tre år siden, legger han til.

 

GH: - Vi letter byrden på Gerrards skuldre

En annen som har satt stor lit til Steven Gerrard denne sesongen er Gérard Houllier. Han mener imidlertid nå at de andre spillerne på Liverpool-laget endelig er i ferd med å lette litt av byrden fra Gerrards unge skuldre.

 

Kapteinen har vist sensasjonell form denne sesongen, og var igjen lagets beste spiller i 3-0 seieren over Birmingham på lørdag. Houllier innrømmet i dag overfor liverpoolfc.tv at man nesten har stolt for mye på sin kaptein denne sesongen, men han er glad for at resten av hans mannskap nå begynner å ta mer ansvar i den spennende sluttspurten.

 

- Steven var fenomenal mot Birmingham, og fortjente virkelig scoringen sin. Men jeg ønsker ikke å trekke fram bare en spiller etter kampen i Birmingham, fordi laginnsatsen var svært god. Steven har gjort en utrolig god jobb for oss, men vi ønsker ikke å bli for avhengige av han. Vi har flere ledere innen laget, så nå får Steven nyte en litt mer fri rolle på midtbanen på grunn av måten vi organiserer oss på. Det gir han mer spillerom.

 

Kapteinen selv støtter sin manager i at seieren over Birmingham først og fremst kom som følge av en flott laginnsats.

 

- Vi visste det ville bli hardt mot Birmingham. Steve Bruce har gjort en fantastisk jobb med dette laget denne sesongen. Vi skapte flere gode sjanser mot dem, men jeg tror manageren er like godt fornøyd med at vi holdt nullen, sier Steven Gerrard.

 

Nå retter han imidlertid fokuset mot kommende helg, og den avgjørende kampen mot Newcastle.

 

- Vi har fordelen av hjemmebane, og mener vi har gode muligheter til å vinne kampen, avslutter han.

 

Mer om stadionplanene

I dag ble det lagt ut ytterligere informasjon om Liverpools stadionplaner til lokalbefolkningen i det berørte området. Den oppdaterte informasjonen ble lagt ut for offentligheten som en følge av 300 spørsmål som bygningsmyndighetene i Liverpool har rettet til klubben etter at byggesøknaden ble levert i oktober.

 

Mange av spørsmålene gikk på tekniske detaljer, samt spørsmål omkring støy, lys og parkeringsproblematikk. Men det ble også avslørt at kapasiteten på stadion faktisk blir på 61 000 sitteplasser, og ikke 60 000 som først opplyst. Dette fordi 1000 seter vil stå tomme under matchene for å segregere hjemme- og bortefans.

 

Rapporten som ble gjort offentlig i dag avslører også at det såkalte Anfield Plaza, som skal komme der Anfield ligger i dag, ikke vil bli ferdig før i 2009. Det er også blitt offentlig kjent at man har vurdert alternativ lokalisering til stadion i Stanley Park. Det er områder i Speke og Cronton som har vært vurdert. Planene ligger nå ute til offentlig ettersyn i Millennium House i Victoria Street fra og med i dag.

 

Southampton v Newcastle på Sky

Sky Sports offentliggjorde i dag at de kommer til å sende kampen Southampton – Newcastle live på onsdag kveld. Kampen, som alle røde nok kommer til å følge med argusøyne, blir dømt av Graham Poll. For øvrig er det ikke ukjente Mike Riley som skal dømme Liverpool – Newcastle på lørdag.