Hvorfor Milan ble byttet ut

Houllier forklarer hvorfor han byttet ut Milan Baros mot Leeds. Vladi bekrefter at han frykter operasjon. Trekløver unngikk suspensjon. Familielykke for Owen og Redknapp.

Baros risikerte skade

Milan Baros har gjort tre gode kamper på en uke.  Først gjennom en positiv førsteomgang i Portsmouth, han var banens beste mot Levski Sofia, og imponerte igjen med godt spill og en glimrende scoring mot Leeds på søndag.  Det var derfor mange som ristet på hodet da den unge tsjekkeren ble byttet ut til fordel for Emile Heskey mot slutten av oppgjøret på Elland Road.  Gérard Houllier forklarer imidlertid i dag årsaken til hvorfor han tok Milan av banen:  - Han begynte å bli anspent på slutten, og en må huske at gutten har vært ute med en langtidsskade.  Jeg trodde ærlig talt at 60 minutter ville være nok for ham, men han bare fortsatte.  Han begynte å kjenne sin hamstring mot slutten, og vi ønsket ikke å risikere en skade.  Han vil bli spilleklar til returkampen i Sofia til onsdag.

Det var en tid hvor vi måtte spille uten både Michael og Milan.  Michael var ute i tre måneder, og Milan i nesten seks måneder.  Det viser seg at vi har savnet ham.  Han er en sterk og direkte angriper som gjør løp som virkelig skader et forsvar, og hans samarbeid med Michael blir bare bedre og bedre.

 

 

Smicer behandles i Frankrike

Liverpool Echo bekrefter i ettermiddag det vi nevnte tidligere, nemlig at Vladimir Smicer frykter at han ikke får spille mer denne sesongen p.g.a. en akilles som kan kreve operasjon.  Tsjekkeren er nå til behandling i Paris, og det vil om noen dager ble endelig avgjort om han må under kniven eller ikke:  - Jeg har vært i Frankrike i to uker og vil være her i ytterligere en uke før jeg kommer tilbake til Liverpool for å begynne å trene igjen, sier Vladi til Echo.  – Det sier seg selv at jeg håper at jeg slipper en operasjon.  Skaden har vært et problem gjennom nesten hele sesongen og jeg har prøvd alt for å løse det.  Behandlingen jeg har hatt på Melwood har ikke hjulpet, slik at jeg nå har reist til Paris for å se om det hjelper.  Hvis det ikke er noen forbedring innen slutten av neste uke har jeg troligvis ikke noe annet valg enn å operere.  I så fall vet jeg ikke om jeg kan spille mer denne sesongen.  Det har vært veldig frustrerende for meg å ikke få spille.  Jeg synes at jeg har vært bedre denne sesongen for Liverpool enn tidligere, og nå håper jeg bare at jeg kan få være med på avslutningen av den.

 

Ingen suspensjoner i sikte

Dietmar Hamann, Steve Finnan og Igor Biscan stod med fire gule kort foran bortekampen mot Leeds i går.  Heldigvis for Liverpool kom verken Hamann eller Finnan i dommerens bok på Elland Road, noe som ville ha medført en suspensjon i neste ligakamp mot Southampton.  Reglene er nemlig slik at man må stå over en kamp dersom fem bookings pådras innen utgangen av februar.  Neste trinn er ti gule kort, som gir to kamper dersom man har fått det antallet innen andre søndagen i april.  Dersom 15 gule er resultatet innen sesongen slutter vil det gi en karantene på tre kamper.

I realiteten er det ingen røde som vil få ti gule kort innen midten av april, og det er bare El-Hadji Diouf med ti bookings som er i nærheten av å få en utestengelse han vil bli idømt dersom han når 15 advarsler.

 

Giftemål for Michael

Michael Owen forlovet seg med sin Louise Bonsall 14.februar.  Paret, som har datteren Gemma Rose sammen, er ventet å gifte seg til sommeren.  Louise falt stygt i en rideulykke for en stund siden, men skal nå være helt frisk igjen.

Tidligere Liverpool-kaptein Jamie Redknapp og hans kone, popstjernen Louise Nurding, har opplyst at de venter sitt første barn.