Hyypiä vil til Gøteborg!

Det blir gjensyn med Fabien Barthez når Liverpool er vertskap for Marseille i neste uke. Sami Hyypiä akter seg imidlertid til Gøteborg, og vil ikke la den tidligere United-keeperen knuse den drømmen. Fire røde på Peles lag. Leicester-kampen flyttes?

Hyypiä tror på suksess i UEFA-cupen

Liverpool vil støte på en del gamle kjente når de i neste uke er vertskap for Marseille i UEFA-cupen. Tidligere Manchester United-keeper Faiben Barthez vokter som kjent målet for den franske klubben etter at han forlot  United i januar, mens tidligere Fulham-spiss Steve Marlet, tidligere Blackburn-forsvarer Sebastien Perez og David Sommeil på lån fra Manchester City utgjør resten av Marseilles "engelske" kontingent.

 

Dette skremmer imidlertid ikke Liverpools finske landslagstopper Sami Hyypiä, som nå har troen på at hans lag kan nå helt fram til finalen i Gøteborg i mai. Hyypia, som gjorde Liverpools siste mål i 4-2 seieren i Bulgaria i går kveld, mener at UEFA-cupen kan være med på å berge sesongen for hans klubb.

 

- Vi er sterke nok til å nå helt til finalen, og vi er et langt sterkere lag enn vi har fått vist frem så langt i sesongen. Jeg er fortsatt av den formening at vi har en såpass sterk stall at vi egentlig burde ha vært med å kjempe om tittelen, og jeg tror også vi er gode nok til å vinne UEFA-cupen, sier Hyypiä.

 

Finnen har gode minner fra seieren over Alaves i Dortmund i 2001, og det er et av hans beste minner fra karrieren så langt.

 

- Når jeg skal beskrive mine beste minner fra fotballbanen står det mellom UEFA-cupfinalen i 2001, og FA-cupfinalen mot Arsenal samme år. Jeg holder vel en knapp på sistnevnte som høydepunktet i karrieren min, men kvelden i Dortmund var fantastisk. Det var et morsomt resultat og en spennende match, men som forsvarer er du selvsagt ikke helt fornøyd når laget ditt slipper inn fire mål. Å synge sammen med fansen etter kampslutt var imidlertid veldig spesielt, forteller Hyypiä.

 

Finnen forteller at stemningen i spillertroppen fortsatt er meget god, trass i all kritikken laget har blitt til del den siste tiden.

 

- Det er ikke vi spillerne som har vært langt nede. Stemningen i troppen har vært god hele tiden, og vi skal gjøre alt vi kan for å avslutte sesongen på en god måte og nå våre mål. Selvsagt er vi ikke tilfreds med de sportslige resultatene så langt. Ingen av oss kan være det. Når vi ser på våre egne prestasjoner som enkeltspillere, og også laget som helhet, vet vi at vi ikke har vært stabile nok. Men vi er gode nok til å spille i Champions League, og da bør vi i det minste klare å kvalifisere oss for turneringen.

 

Finnen håper og tror at UEFA-cup suksess kan bidra til å snu trenden for de røde også i ligaen.

 

- Manageren har fått utrolig mye pepper for vårt svake spill, men det som skjer ute på banen er like mye spillernes ansvar. Vi har ikke spilt direkte svakt, men vi skulle gjort det jevnt bedre i begge ender av banen. Bedre forsvar og bedre angrep ville selvfølgelig utgjort en stor forskjell. Jeg vet dette mannskapet er kapable til å kjempe med Arsenal, Manchester United og Chelsea, men vi har ikke vært i stand til å avslutte gode angrep og vi har også sluppet inn tåpelige mål. Vi vet at stabilitet er det som kreves for å ta fjerdeplassen, avslutter Hyypiä.

 

Fire røde blant Peles utvalgte

I forbindelse med FIFA's 100-års jubileum har den brasilianske fotballegenden Pele blitt bedt om å plukke ut det han mener er de 100 beste spillerne innen fotballen gjennom tidene. Fire røde ble funnet verdig til en plass på listen. Kenny Dalglish og Kevin Keegan var nesten selvskrevne. I tillegg ble det også funnet plass til Michael Owen, og noe overraskende, El-Hadji Diouf! 

 

Leicester-kampen blir flyttet?

Ettersom Liverpool spiller borte mot Olympique Marseille sent om kvelden torsdag 25.mars, er det mye som taler for at Liverpools ligakamp mot Leicester lørdag 27.mars blir flyttet, og da mest sannsynlig til søndag 28.mars. Det har imidlertid ikke kommet noen bekreftelse på at så vil skje ennå.

 

Rotherham avkrefter Liverpool-interesse

Liverpool FC har de siste dagene blitt satt i forbindelse med Rotherhams nye tenårings-stjerneskudd, 17 år gamle Will Hoskins. Ifølge nettstedet Ananova skal imidlertid Yorkshire-klubben ha tonet ned disse ryktene i dag. Roterham bekrefter at en storklubb har hatt speidere til å kikke på Hoskins, men benekter at dette er Liverpool.

 

- Vi har ikke hørt noe om denne påståtte interessen fra Liverpool i Will Hoskins. Vi vet at en klubb har sendt speidere til våre kamper for å ta Will i nærmere øyesyn, men vi kan ikke si noe om hvilken klubb dette dreier seg om, skal en talsmann for Rotherham ha uttalt i dag.

 

Medjani i aksjon for Frankrike U-19

Carl Medjani spiller i dag U-19 landskamp for Frankrike, borte mot Slovakia. Dette er den andre av to møter med slovakene i løpet av tre dager. Den første kampen vant de franske ungguttene lett 5-1.

 

Liverpool på Viasat Sport

Viasat Sport 2 sender i morgen kl.17.00 mange flotte og spektakulære Liverpool-scoringer i programserien ”Golden Goals”. Programmet ble for øvrig også sendt tirsdag kveld. Lørdag kl.17.00 sender for øvrig samme kanal det franske ligaoppgjøret mellom Lille og Auxerre live. Dette kan være av interesse for røde som vil ta Djibril Cisse og en mulig UEFA-cup motstander i nærmere øyesyn. Kampen blir også sendt i reprise på søndag kl.12.00.

 

Premier League vil ha mer penger fra nordiske TV-kanaler

Premier League har bedt de internasjonale budgiverne om å høyne sine bud på Premier League-fotballen. Det betyr at nordiske interessenter som Canal+ og Modern Times Group må legge mer penger på bordet for å sikre seg tv-rettighetene til blant annet Liverpools kamper.

Kampen om retten til å vise Premier League i Norden for de neste tre årene står mellom rettighetsbyråene Sportfive og IMG, i tillegg til Canal+ og Modern Times Group. Før helgen
kom imidlertid den dystre beskjeden fra Premier League-selgerne, og nå har budgiverne fått en ny frist til å komme med et bud nummer to. Premier League håper med dette å skille de seriøse fra de useriøse budgiverne.

Ifølge det britiske nettstedet Sportcal.com håper Premiere League å bedre den internasjonale rettighetsavtalen betydelig. Den eksisterende avtalen, som har løpt de siste tre årene, har gitt Premier League 2,3 milliarder norske kroner i inntekter. For det nordiske markedet har det vært snakket om en pris på mellom 400 og 500 millioner kroner for disse
attraktive rettighetene. På det øvrige internasjonale markedet er rettighetsselskaper som
Octagon, TWI, Sportfive og Rupert Murdochs News Corporation som har vært
nevnt som mulig kjøpere.