Ikke samtaler med USA-scouser

I motsetning til hva tidligere rapporter har kunnet tyde på, foregår det ikke diskusjoner med scouser-amerikaneren som vil investere i klubben. Fortsatt soneforsvar ved cornere.

Liverpool-fødte Mike Jeffries, nå i den amerikanske filmbransjen, ble tidligere i dag sitert på at han er i samtaler med LFC angående et oppkjøp av klubben. Angivelig skulle det dreie seg om £100 millioner. Men ifølge lokalavisa Liverpool Echo avviser klubben dette på det sterkeste: det verken foregår eller er planlagt samtaler med filmskaperen. Jeffries har tilbudt seg å hjelpe klubben tilbake til verdenstoppen, men dette er også det eneste som har skjedd så langt.

Fortsatt soneforsvar
- Det er for tidlig å trekke slutningen at soneforsvar ved cornere ikke fungerer, sier Rafael Benitez.
Mange var overrasket over hvor lett spillerom Manchester United-spillerne fikk i Liverpools straffefelt i forrige kamp, og noen har sett dette i sammenheng med innføringen av soneforsvar ved cornere og tilsvarende dødballer. Men Benitez synes altså det er for tidlig å vrake denne forsvarsmetoden til fordel for mann-mann-markering.
- Min erfaring fra Valencia er at vi slapp inn færre mål etter at vi innførte sonemarkering. Husk dessuten at før kampen i Manchester hadde vi ikke sluppet inn cornermål i noen av de ti foregående kampene, minner spanjolen om.
I intervjuet med Liverpools offisielle hjemmesider kommenterer manageren også Steven Gerrards skade.
- Det er aldri bra å miste en så god spiller, men vi har fire erstattere som kan steppe inn: Dietmar Hamann, Igor Biscan, Salif Diao og Xabi Alonso. Jeg stoler på dem, og derfor tror jeg vil klare oss godt, sier Benitez, som vektlegger at dette er en sjanse for nummer to-spillerne til å vise seg fram.

Welsh i form igjen
Liverpools engelske U21-landslagsspiller John Welsh er inspirerert etter å ha sett ungguttene Stephen Warnock og Darren Potter få spille for førstelaget denne sesongen. I fjor ble han selv lovet 15 kamper for førstelaget, men det skjedde ikke.
- Nå ser det ut til at vi unge får våre sjanser hvis vi er gode nok. Målet mitt er å imponere manageren og spille meg til en plass på førstelaget, sier Welsh, som alternativt vil vurdere et å la seg låne ut for å skaffe seg erfaring med førstelagsspill.
I går spilte Welsh godt og scoret et flott frisparkmål da reservelaget tapte 1-2 for Birmingham. Den unge engelskmannen er fornøyd med sin egen innsats i går, men resten av sesongen synes han har vært dårlig.
- Lagkameratene mine har mobbet meg mye, for avslutningene mine har vært forferdelige, innrømmer Welsh.

Danske klar for Baros
- Han drepte oss, sier Thomas Helveg om sitt forrige møte med Liverpools Milan Baros. Det skjedde under EM, i kampen mellom Danmark og Tsjekkia. Danskene tapte 3-0 og Baros scoret to av målene.
I morgen møtes Baros og Helveg igjen på Anfield, når Liverpool tar imot Norwich. Selv om Helveg har fått føle på kroppen hvilken skade Baros kan gjøre, vil han ikke advare lagkameratene sine spesielt mot tsjekkeren.
- Nei, det er ikke nødvendig, de vet allerede alt om styrkene hans. Når du spiller mot Liverpool vet du at du møter klassespillere, påpeker den danske landslagsspilleren.