Ingen hast med Bosman-spillerne

Spillermarkedet har endret seg. Ifølge Rick Parry er det ingen grunn til å skynde seg med kontraktsforhandlinger for evt. Bosman-spillere neste sesong. Le Tallec linkes til Manchester City.

Flere Liverpool-spillere har et år igjen av kontrakten og kan fra januar signere pre-kontrakter med andre klubber, men Rick Parry sier at fotball har endret seg så mye på kort tid at spillerne ikke lenger kan diktere betingelsene slik som tidligere. Steve McManaman var den siste som forlot Anfield på en Bosman-overgang. Parry sa da at han aldri ville tillate at en spiller går inn i sitt siste kontraktsår uten å undertegne en ny avtale, men markedskreftene har forandret seg.

- Rafa vurderer spillerne mens vi er på denne turneen og vil når tiden kommer snakke med spillerne som har et år igjen av kontrakten. Men markedet har endret seg drastisk de siste to årene. For to år siden ville man aldri tillatt at en spiller gikk inn i sitt siste år av kontrakten, men nå finnes det ikke mange muligheter tilgjengelig for spillerne så klubben trenger ikke å arbeide like hurtig som tidligere. Vi vil fremdeles være her og gi rimelige tilbud til spillerne neste år, akkurat som vi har gjort tidligere. Se på lønnsnivået i Tyskland og Frankrike, og selv i Italia. Det er ikke lett for spillerne å flytte på seg. Jeg sier ikke nødvendigvis at lønnsnivå går ned i England, men det flater selvfølgelig ut nå. Problemet med fotballen er at man måler spillets helsetilstand med en pendel og ikke et barometer. Det er bisart, men enten så er det ekstremt den ene eller andre veien. Det er stor pessimisme innen fotballen nå, noe som er i motsetning til den elleville optimismen for et par år siden, uttaler Parry.

 

Manchester City ønsker Le Tallec

Tabloidavisen Daily Mirror skriver at Manchester City under ledelse av Kevin Keegan kan tenke seg å hente Anthony Le Tallec på lån gjeldende for hele sesongen. Rafael Benitez har tidligere sagt at 19-åringen trolig vil få lite spilletid kommende sesong og at det derfor vil være lurt å få til en låneavtale for å få mer spilletid og erfaring. Nicolas Anelka sliter med skade og City er derfor ute etter å forsterke angrepet.