Ingen kjøp i januar

Gérard Houllier avviser spillerkjøp. Bekreftet: Michael Owen klar til cup-kamp. Steven Gerrard mister kampen mot Chelsea. Kirkland ute i 2 måneder.

- Vi har ingen planer om å kjøpe nye spillere så lenge transfervinduet er åpent i januar. Ingen planer overhodet, gjentar Gerard Houllier, og avviser slik det mange har ansett som redningen for denne sesongen, nemlig kjøp av nye spillere.

- Jeg er fornøyd med spillerne jeg har i stallen, og fornøyd på samholdet mellom dem, sier sjefen.

Manageren holder likevel døra på gløtt for et januar-kjøp – men bare dersom det åpner seg en mulighet for et ekstraordinært godt kjøp.

- I så fall kan det hende at jeg skifter mening. Men uansett vil stallen bli styrket etter hvert som spillere returnerer fra skader, sier franskmannen.

 

Kirkland ute i to måneder!

Et eksempel er Michael Owen, som meldes spilleklar til cup-kampen mot Yeovil Town på søndag. Gérard Houllier sier spissen har gode muligheter for å bli involvert i kampen på et eller annet stadium, og kommenterer ellers nyheten slik:

- Å ha Michael tilbake i trening gir et løft til oss alle.

Det vil ha samme effekt når kapteinen returnerer, men det må vi vente lenger på. I dag sier Gérard Houllier at Steven Gerrard helt sikkert er ute mot Yeovil, samt at det er «høyst tvilsomt» at kan spille mot Chelsea. Det nye siktemålet blir dermed møtet med Aston Villa neste helg.
Chris Kirklands skademareritt ser imidlertid ut til å fortsette. Den uheldige keeperen har nå gjennomgått en operasjon i fingeren - og det antas at han er ute i opptil to måneder. Liverpools førstelagskeeper brakk fingeren i oppgjøret mot Bolton 2. juledag etter å ha blitt "oppgradert" fra innbytterbenken etter nederlaget mot "the wanderes" i  ligacupen i begynnelsen av måneden.

 

Minneflamme sluknet

«Den evige flamme» ved minnesmerket for Hillsborough-tragedien (bildet), sluknet i går for første gang. Årsaken er usikker. Normalt skulle en nødmekanisme ha reddet situasjonen, men i stedet sloknet altså flammen ved siden av Anfield.