Jones blir keeperreserve?

Liverpool er på keeperjakt etter at både Kirkland og Dudek er ute med skade. Southamptons Paul Jones skal være en av kandidatene manager Houllier har i kikkerten.

Gérard Houlllier kunne smile i går etter klubbens første seier på Stamford Bridge siden 1990 og ytterligere klatring på Premier League tabellen. Med en kamp mindre spilt enn lagene rundt seg er Liverpool i ”pole position” til den ettertraktede 4. plassen.

 

Lyskestrekken til Jerzy Dudek mot slutten av andre omgang kom imidlertid svært ubeleilig. Til tross for å ha ligaen beste dekning på keepersiden, befinner klubbens seg nå i en vrien posisjon med førstevalget Chris Kirkland ute i et par måneder med en brukken finger, og Dudeks strekkskade mot Chelsea. Polakken blir trolig ute i et par uker. Til helgens kamp mot Aston Villa må dermed den urutinerte Patrice Luzi stå mellom stengene. Franskmannen har minimalt med førstelagserfaring, men gjorde likevel et positivt inntrykk med et uredd innhopp i de hektiske sluttminuttene.

 

Houllier bekreftet i dag at de kommer til å sette mye inn på å hente inn en rutinert keeper som cover med tanken på den store slitasjen vi nå har på målvakter. Etter det vi forstår er Southamptons Paul Jones et av alternativene Liverpool vurderer. Den walisiske landslagskeeperen sliter med å få innpass på førstelaget etter Antti Niemis inntreden. 36-åringen har kontrakt til 2005 og har solid ligaerfaring fra det engelske ligasystemet med spill for Kidderminster, Wolverhamtpon og Stockport. Han har vært i Southampton siden 1997 og ha r spilt åtte ligakamper denne sesongen.

 

Selv om Jones kan være interessert i klubbytte, jakter også andre klubber på signaturen hans. En av disse er Portsmouth. Mens Pomey kan lokke med kort vei til ny arbeidsgiver og permanent kontrakt, er Liverpool i utgangspunktet bare interessert i en låneavtale ut sesongen.