Jones eller Dudek mellom stengene?

Houllier har både Dudek og Jones tilgjengelige. Siste nytt om skadene foran Wolves. Manageren hinter om ny kontrakt for Hamann. Houllier hyller Stevie G. Kapteinen mener det er feil å skylde på uflaks.

Jerzy Dudek satt på benken mot Tottenham, selv om han ikke var 100% etter lyskeskaden. På dagens pressekonferanse meldte imidlertid Houllier at Dudek er kampklar, og han vil senere ta en avgjørelse på om det blir polakken eller innleide Paul Jones som vokter målet mot Wolverhampton i morgen.

- Jerzy er tilbake fortere enn vi hadde trodd, og vi må gi kreditt til vårt medisinske apparat for det. Jeg vil avgjøre senere i dag hvem som står i mål mot Wolves, forteller manageren.

 

Houllier opplyste allerede i går at Steven Gerrard starter mot ”ulvene”. I tillegg er også Jamie Carragher og Steve Finnan inkludert i troppen som reiser til Midlands. Chris Kirkland (brukket finger), Milan Baros (ankel), Vladimir Smicer (ankel), Florent Sinama-Pongolle (lyskestrekk) og Patrice Luzi (rygg) er imidlertid alle uaktuelle. Etter det vi har fått opplyst kan Vladimir Smicer kanskje bli klar til FA-cupkampen mot Newcastle lørdag, mens Chris Kirkland fremdeles har to uker igjen før han kan gjenoppta keepertreningen.

 

El-Hadji Diouf og Salif Diao er i Tunisia for å delta i African Nations Cup. De spiller første kamp mot Burkina Faso mandag.

 

- Jeg skulle like å ha flere valgmuligheter helt fremme fordi vi er litt tynt besatt når Milan er skadet og El-Hadji er av gårde, uttaler Houllier.

 

 

Houllier hinter om ny Hamann-avtale

Gerard Houllier avslører at Liverpool ønsker å tilby Dietmar Hamann ny kontrakt. Tyskerens kontrakt løper ut om 18 måneder og midtbanespilleren har blitt satt i forbindelse med en overgang til Schalke eller Stuttgart.

- Jeg snakket med Didi i går og han har ikke nevnt noe om å forlate klubben. Hvis han presterer på det nivået han gjør for øyeblikket, vil vi være glad for å kunne forlenge kontrakten hans. Men i øyeblikket er det ingen snakk om det, sier Houllier.

 

Gerard hyller Gerrard

Steven Gerrard har vært ute de siste fire kampene grunnet en lårstrekk, men Houllier ønsker ham velkommen tilbake mot Wolverhampton.

- Stevie er en spesiell spiller. Han er kommandant på midtbanen og leder laget bra. Han har definitivt hevet spillet sitt. Han er god til å forsvare backrekka og han vet når han skal gå på løp fremover. Han vet når han skal være forsiktig og når han skal våge. Han prøver også på flere triks nå, noe som er godt å se. For å være en spesiell spiller behøver man av og til å gjøre noe annerledes, og han kan gjøre det. Hvis han fortsetter å lytte og arbeide hardt, vil han få en strålende karriere både for klubb og landslag, uttaler Houllier.

 

- Vi må ikke skylde på uflaks

Kapteinen mener at det er helt feil fokus å skylde på uflaks denne sesongen. Laget må konsentrere seg om hvordan de skal vinne kamper.

- Kanskje vi har manglet flaks, men det er i hovedsak for å finne på unnskyldninger. Hvis vi ikke har hatt flaks, så har vi ikke hatt flaks. Men vi må begynne å vinne fotball-kamper, enten det handler om flaks eller ikke. Laget må prestere for å vinne kamper og det egner seg ikke å se tilbake på hva som har skjedd. Man får ikke avgjørelsene med seg hele tiden. Det skjer bare ikke. Man går gjennom dårlige perioder hvor avgjørelsene ikke går din vei og man går gjennom perioder hvor de går riktig vei. Kanskje ting ikke går vår vei denne sesongen, men det nytter ikke å klage og synes synd på seg selv. Vi må se fremover, inn i fremtiden og se hvor vi skal plukke poeng og komme oss oppover på tabellen, uttaler Steven Gerrard.