Josemi spilleklar

Josemi har fått internasjonal klarering, men trolig ikke debut mot Porto. Tv-kanaler som viser nattens kamp. Owen-avgjørelse forventes snart. Diouf ikke i Benitez’ planer, men spilleren vil fullføre kontrakten.

Josemi har nå fått internasjonal klarering og er tilgjengelig til nattens kamp mot Porto i Toronto. Spanjolen fullførte overgangen fra Malaga til Liverpool på onsdag og trente for første gang med sin  nye klubb på torsdag i New Jersey. Likevel ser det ut til at 24-åringen må vente på sin debut i den røde trøya.

- Jeg vet ikke ennå, men kanskje ikke fordi han ankom først torsdag morgen. Jeg ønsker at han trener mer og lærer å kjenne lagkameratene sine bedre. Han har trent med oss for første gang og min mening er at han trener bra. Han er god med ballen og mister den ikke. Han er ikke i sin beste fysiske form ennå, men han trenger noe tid, uttaler Rafael Benitez.

Manageren avslører også at Michael Owen kommer til å starte mot Champions League-vinneren og spille 45 minutter, mens Cissé kanskje blir spissmakkeren. 

– Det er bare fordi jeg må velge to og ikke fordi Milan Baros og Florent Sinama-Pongolle ikke spiller bra, fordi det gjør de.

For øvrig planlegger Benitez å bruke en rekke spillere og han håper at laget kommer til å så spille bra.

- Vi vil forsøke å holde på ballen og spille pasninger og spille bra. Min ide er å gi spillerne bare 45 minutter. Kanskje tre eller fire spillere kommer til å være på banene hele kampen, mens de andre ikke vil få mer enn 45 minutter.

 

Slik følger du Liverpool v Porto

Nattens kamp sendes direkte på tre europeiske kanaler - bosniske OCN (36 grader øst, free-to-air), polske Polsat Sport (13 grader øst, kryptering NagraVision) og portugisiske Sport TV (30 grader vest, kryptering NagraVision), mens tyske DSF (19 grader øst, free-to-air) viser kampen i opptak i morgen kl. 15.00. Liverpoolfc.tv bringer igjen kun kommentering for e-seasonticket innehavere i UK og Irland. Liverpool.no vil imidlertid oppdatere de viktigste hendelsene i kampen og SMS-tjenesten vil være operativ. Avspark kl. 02.00.

 

Owen-avgjørelse forventes snart

Michael Owen forventer at kontraktsforhandlingene bør være avsluttet før ligasesongen starter 14.august. Owen har et år igjen av den nåværende avtalen, og det har blitt hevdet at han vil forlenge til 2007.

- Jeg har ikke signert ennå. Vi er fremdeles i samtaler og vi skal også ha flere møter. Vi har snakket sammen i lang tid, men ikke etter at ny manager tok over. Inge, inkludert meg selv, ønsker ikke at dette skal dra ut inn i sesongen. Forhåpentligvis vil det bli avsluttet snart. Slik ting skjer ikke bare over natten. Det ser ut som det har pågått i lang tid, men i realiteten har vi bare hatt fire eller fem møter. Problemet er at det sto i avisene omkring seks måneder før vi hadde vårt første møte, sier Owen.

 

Diouf ikke i Benitez’ fremtidplaner

El Hadji Diouf ble fratatt draktnummer og var heller ikke blant Benitez’ utvalgte til pre-season kampene i USA og Canada. Benitez bekrefter at spilleren ikke er i klubbens fremtidplaner.

- Det første jeg alltid gjør er å snakke med spilleren først. Jeg pratet med Diouf og fortalte ham at han ikke kom til å spille mye på mitt lag og at det kanskje ville være bra for ham å spille for en annen klubb. I øyeblikket ser han seg om etter et nytt lag.

 

Diouf vil fullføre kontrakten

Men Diouf har derimot ingen ønsker om å oppgi sin lukrative kontrakt på Anfield.

- Jeg vil ikke ta noen definitiv avgjørelse på min fremtid før manageren returneren fra uSA-turneen. Hvis han ikke vil gi meg sjansen får jeg gå på et års utlån, men jeg gir opp kontrakten min. Ting er signert og alle parter må respektere det.