Juniorene vant Senior Cup

Danny Guthrie (bildet) og Liverpool U-18 vant i går Liverpool Senior Cup, etter å ha beseiret Everton i finalen på Goodison Park. Keeper Paul Willis ble den store helten for de røde i den avgjørende straffespark-konkurransen.

Liverpool vant i går kveld Liverpool Senior Cup, etter å ha beseiret Everton på Goodison Park. Det stod 1-1 ved ordinær tid, og ingen av lagene klarte å score i ekstraomgangene. Dermed måtte det straffespark-konkurranse til for å kåre vinneren, og her trakk de røde det lengste strået takket være fenomenal innsats av keeper Paul Willis, som først reddet straffespark og deretter scoret det avgjørende målet! Straffespark-konkurransen endte for øvrig til slutt 9-8 i de rødes favør.

De to klubbene hadde blitt enige om å stille rene U-18 lag i denne kampen, med tanke på omleggingen av juniorserien til neste sesong. Liverpools lag ble ledet av John Owens, mens tidligere Liverpool og Everton-spiller Gary Ablett var lagleder for de blå.

Liverpool-kaptein David Mannix brente to straffespark, som kunne ha avgjort kampen i ordinær tid. Heldigvis ble ikke dette skjebnesvangert. Etter en god start av Everton var det Liverpool som skulle ha scoret først, da en umarkert Conal Platt bommet på mål fra kort hold. Etter dette tok Everton igjen kommandoen, og etter 25 minutter måtte Paul Willis vise seg fra sin beste side på et godt skudd. Men på den påfølgende corneren tok de blå ledelsen da Victor Anichebe headet ballen i mål.

Fire minutter senere misset David Mannix så sitt første straffespark for kvelden, etter at en Everton-forsvarer handset i feltet. Mannix fintet ut keeper, men traff stolpen. Tre minutter senere fant et langt Danny Guthrie-fremspill Karl Noon, men hans forsøk ble reddet av Evertons keeper. Like etter skjøt Phil Townley i nettveggen. Etter 36 minutter var Everton nær ved å øke ledelsen, etter en forsvarstabbe av O’Donnell.

Første omgang ble preget av meget høyt tempo, og mange avslutninger mot mål fra begge lag. Presisjonen var imidlertid ikke den aller beste.

Liverpool utlignet tre minutter før pause. John-Paul Kelly ble felt innenfor 16-meteren, og trass i at Karl Noon ønsket å ta straffesparket brukte David Mannix sin kapteinsautoritet og bestemte seg for et nytt forsøk. Igjen brente Mannix ellevemeteren, men satte returen fra keeper Lake i nettmaskene.

Begge lag hadde gode muligheter til å vinne kampen i andre omgang. Lee Peltier, innbytter Charlie Barnett, Karl Noon og John-Paul Kelly var for eksempel alle meget nær scoring for Liverpool.

Danny Guthrie, Callum Woods og John-Paul Kelly scoret på Liverpools tre første forsøk i straffespark-konkurransen, mens Evertons Hopkins hadde bommet. David Mannix tok Liverpools fjerde straffe, og denne gangen scoret han. Uheldigvis bommet Conal Platt på Liverpools femte. Deretter scoret Charlie Barnett, Danny O’Donnell, Danny Smith og Jordan Holmes på rad og rekke for Liverpool. Så ble keeper Willis altså helten når han først reddet Evertons straffe, før han selv satte punktum for kampen ved å score til 9-8.

Liverpools lag: Paul Willis, Calum Woods, Danny Smith, Lee Peltier (Jordan Holmes 113), Danny O'Donnell, David Mannix, Danny Guthrie, John-Paul Kelly, Karl Noon, Conal Platt, Phil Townley (Charlie Barnett 71). Ubrukte reserver: Paul Lancaster (GK), Francis Smith, Robbie Threlfall.

Liverpoolfc.tv kåret forøvrig Danny Smith til finalens beste spiller, etter en meget god kamp som venstreback.