Kanonscoring av Gerrard

Steven Gerrard lagde kremmerhus for England, som rotet bort seieren og skapte forvirring ved bytte av scouseren. Store seire for andre røde. Jerzy Dudek klar for harde dueller.

Gerrard skadet – eller?

Det syntes å være full forvirring da Steven Gerrard byttet med Jamie Carragher åtte minutter før slutt i Englands kamp mot Østerrike.  Steven påstod etterpå at han hadde signalisert for at Wayne Bridge måtte bytte, men at han selv forstod det slik at Sven Göran Eriksson ønsket å ta ham ut.  Midtbanespilleren holdt seg til låret da han gikk av banen, men sa selv etterpå at han ikke var skadet.  Svennis har imidlertid siden hevdet at det faktisk var meningen å bytte ut Englands beste spiller.  ”Steven Gerrard var litt sliten, men det er bare naturlig etter at han har slitt tidligere i uken.  Jeg tok ham av banen for sikkerets skyld og jeg håper det ikke er noe problem med å bruke ham mot Polen.  Vi behøver ham”.

England rotet bort en tilsynelatende sikker 2-0 seier ved å slippe inn to mål på tre minutter i Wien, hvorav det siste var en gedigen tabbe av David James.

 

 

Store seire for Sami & Co

Jerzy Dudek var kanskje den mest fornøyde Liverpool-spilleren i går kveld, da hele Europa var opptatt med kvalifiseringskamper til VM.  Polakken stod solid i mål da man beseiret Nord-Irland med 3-0 på bortebane.

 

Finland og Sami Hyypiä vant også 3-0, hjemme mot lille Andorra.  Sami spilte 90 minutter til tross for at han pådro seg et nesebrudd mot Bolton sist søndag.

 

Steve Finnan spilte de siste tyve minuttene som høyreback da Irland beseiret Kypros med 3-0 i Dublin.  Finnan kom inn for Stephen Carr.

 

John Arne Riise og Norge hadde ingen særlig god dag mot Italia, hvor det ble tap 1-2 i landets første kamp i gruppe 5.  John Arne var på banen under hele kampen til tross for at han fikk seg en skikkelig trøkk like ved kneet og måtte ut til behandling.

 

Frankrike greide bare 0-0 hjemme mot Israel.  Djibril Cissé satt på benken gjennom hele kampen.  Franskmennene er i en interessant gruppe med bl.a. Sveits og Irland.

 

Stephane Henchoz måtte også nøye seg med en benkplass da Færøyene ble slått 6-0.

 

Dudek mot England og Kirkland

Førstkommende onsdag er det en ny runde med VM-kamper.  Den mest interessante med Liverpools øyne vil være i Polen, hvor Jerzy Dudek og hans landsmenn møter England med Steven Gerrard og Jamie Carragher.  Polakkene fikk altså en fin start i Nord-Irland, mens engelskmennene har et press på seg etter at seieren glapp mot Østerrike.

På hjemmebane venter også en hard kamp mot Chris Kirkland for Jerzy, etter at Chris nylig kunne fortelle at han starter å trene for fullt til neste uke etter sin siste skade.  Dudek er imidlertid klar for utfordringer på flere hold:  - Fjoråret var ganske deprimerende.  Når laget ikke gjør det bra er det vanskelig for alle, ikke bare for manager og trenere.  Når laget gjør det bra blir atmosfæren umiddelbart annerledes.  Resultater hjelper, og nå har vi også ny friskhet på treningene.  Treneren vil ha oss klare, at vi skal spille hurtigere og vite mer om hva vi gjør.  Alt tar tid, men jeg synes vi blir bedre og bedre.

- Den nye manageren er mer avslappet, og jeg tror alle trives bedre.  En keeper behøver å være avslappet for å gjøre gode redninger i kamper og på trening.  Han må ha en klar tanke om sin posisjon.  Det er ikke bra hvis en går til en kamp med tanken om ”at hva vil skje dersom jeg gjør en feil?”

- Det var slik jeg følte sist sesong, men det er glemt nå.  Vi har en ny keepertrener og nye ting å lære.  Jeg trives bedre nå.  Det er en tøff konkurranse med Chris og jeg vet at fansen helst ser han i mål p.g.a hans situasjon med England.  Kanskje hater de meg for det, men jeg ønsker også å spille bra.  Vi er gode venner, men bare en av oss kan spille.