Kewell glad han valgte Liverpool

Harry Kewell glad han valgte Liverpool framfor Manchester United. Ferguson mener Liverpool har vært uheldige med skader. Houllier tror Owen signerer. Parry benkter Mourinho-rykter. U19 endte på 3.plass.

Da Harry Kewell i fjor sommer valgte Liverpool framfor Manchester United, sa australieren at han valgte Anfield-klubben fordi han ville spille for et lag som var på vei oppover. Spørsmålet er om han valgte riktig når Liverpool nå for øyeblikket ligger hele 21 poeng bak Alex Fergusons mannskap, men Liverpools nummer sju sier i dag at han ikke angrer på valget: ”Noen sier jeg gjorde et feil valg når man ser hvordan det har gått, men jeg står fortsatt 100 prosent inne for valget jeg tok. Sesongen har ikke akkurat gått som forventet, men med alt talentet vi har her burde vi helt klart vært blant de tre beste. Det er det ingen tvil om. Det å gå til Liverpool er noe av det klokeste jeg noen gang har gjort. Vi har kanskje slitt litt denne sesongen, men man kan ikke alltid forvente at ting skal gå på skinner. Alle lag og spillere går gjennom slike perioder, og de som klarer å kjempe seg tilbake er de lagene og spillerne som virkelig er gode. Vi har dummet oss ut ved flere anledninger. Jeg har min del av ansvaret, og det har også de andre spillerne. Vi vet hva vi kan prestere, og nå må vi vise det. Jeg tror ikke de store omveltningene i spillerstallen blir nødvendig i sommer fordi vi allerede har de fleste spillerne vi trenger. Vi har mye kvalitet, og det var derfor jeg kom hit. Vi har ikke spilt godt hele sesongen, men se på hvor vi er nå. Vi har fortsatt en sjanse til å komme med i mesterligaen, og hvis vi hadde spilt opp mot vårt beste hadde vi vært helt der oppe. Tabellen viser en stor forskjell på oss og United, og poengsummene lyver ikke. Men når vi sammenligner spillerstallene skulle ikke forskjellen vært så stor. Forhåpentligvis vil dere få se den sanne Harry Kewell og det sanne Liverpool neste sesong. Denne sesongen har vi fått et spark bak, og nå må vi gå ut og vise folk hva vi kan.”

 

Fergie: -Liverpool har vært uheldige med skader

I forkant av dagens storoppgjør på Old Trafford sier United-manager Alex Ferguson at det ikke er mulig å gjøre en skikkelig bedømmelse av Liverpools sesong på grunn av alle skadeproblemene som har rammet Anfield-klubben. ”Man er nødt til å gjøre en realistisk bedømmelse, og det tror jeg supporterne vil gjøre. Jeg mener Gérard rett og slett har hatt for mange skader denne sesongen. Michael Owen har manglet for ofte. Jamie Carragher brakk beinet. Steve Finnan var ute i lange perioder, Henchoz var lenge borte og den unge keeperen Chris Kirkland ble skadd to eller tre ganger. Derfor mener jeg det er urealistisk å kunne gi en skikkelig vurdering. Med alle spillerne tilgjengelige ville Liverpool ligget bedre an på tabellen. Det å få kritikk følger med jobben som manager i en Europeisk toppklubb. De taper en kamp og blir kritisert for det. Jeg har fått mye kritikk denne sesongen når vi har tapt kamper. Så vinner man, og kritikerne er stille en uke eller to. De venter alltid på den neste kampen du taper, og så har du dem på nakken igjen. Slik er fotballen, og det er en del av det å være manager,” sier Ferguson.

 

Houllier overbevist om at Owen vil forlenge

Vi skrev tidligere i uka at Michael Owen nå er i forhandlinger med Liverpool om ny kontrakt, og Gérard Houllier gjentok i dag at han tror superspissen vil forlenge med klubben. ”Vi har så vidt sartet forhandlingene, og hittil er alt vel. Mitt inntrykk er det samme som det har vært hele sesongen, nemlig at Michael vil bli værende hos oss. Om jeg har rett, vil kun tiden vise,” sier Houllier.

 

Liverpool avviser Mourinho-rykter

Liverpool benkter at de skal ha tilbudt Porto-trener Jose Mourinho kontrakt på Anfield. Mourinho har allerede avslørt at han kommer til å forlate Porto ved sesongslutt, og han skal ha sagt at to Premier League-klubber har tilbudt ham jobb. Flere nyhetskilder har spekulert i at Liverpool er en av disse klubbene, men disse historiene blir nå avfeid som oppspinn. ”Stikk i strid med avisskriveriene, har Liverpool ikke tilbudt Porto-trener Jose Mourinho jobb. Historiene er rett og slett usanne,” sier Liverpools Chief Executive Rick Parry.

 

U19 ned på 3.plass

Med én hengekamp igjen hadde Blackburn sjansen til å passere Liverpool på tabellen i U19-ligaen. Rovers fikset den biffen med seier hjemme mot Leeds i går kveld, noe som førte til at John Owens sitt mannskap til slutt endte på 3.plass i årets sesong.

 

Dagens oppgjør mellom Manchester United og Liverpool kan du følge direkte her på liverpool.no fra klokka 16 med fortløpende oppdateringer, og du kan også holde deg oppdatert via vår SMS-tjeneste.