Kewell vil spille på landslaget

Harry Kewell sier han nå er innstilt på å satse alt på landslaget igjen. Liverpool vil vurdere Amerika-retur neste sommer.

Harry Kewell sier at han er klar til å fly hjem for å spille landskamper for første gang på tre år. Liverpools australske kantspiller har ikke spilt landskamper i Australia sine VM-kvalifiseringskampen mot Uruguay 20. november 2001, skjønt hans siste landskamp kom i en privatkamp mot Sør-Afrika i London i mars i år. Kewel, som slet med en ankelskade store deler av forrige sesong, har blitt kritisert i sitt hjemland for sin manglende vilje til å delta i landskamper utenfor Europa.

 

- Kritikken mot meg er noe jeg har blitt vant over de siste åtte årene. Jeg har lært meg å akseptere det helt siden jeg begynte å spille. Men jeg ønsker fortsatt å spille for mitt hjemland, og jeg vil alltid være der for dem, uansett hvor kampene spilles. Hvis det betyr at jeg må reise til Australia, så greit for meg. Det er jo tross alt mitt hjemland. Det er langt å reise, men det er ikke noe hinder. Jeg har fått hvilt ankelen min i sommer, så nå føles alt bra. Det betyr at jeg endelig kan fly til Australia for å spille fotball igjen, sier Kewell som står bokført med 15 landskamper.

 

Australia skal i oktober spille mot Salomonøyene over to kamper i Oceania Football Conferderation (OFC) Nations Cup.

 

Liverpool tilbake til Amerika neste sommer?

Rick Parry avslører at Liverpool kan komme til å returnere til Amerika allerede neste sommer etter årets vellykkede pre-season turné.

 

- Det er for tidlig å si nøyaktig hva vi kommer til å gjøre neste sommer, men vi er blitt invitert tilbake til Amerika, så det er en mulighet vi vil vurdere. Reisen er ikke like tøff som til Asia, og det blir ikke fullt så mye hysteri rundt oppholdet.  En av dagene da vi var der, kunne spillerne gå uforstyrret rundt i New York, og det satte de stor pris på.  Vi møtte opp utenfor Plaza Hotel, der en gruppe breakdansere opptrådte utenfor. Deretter kunne alle gli inn i  folkemengden og shoppe på 5th Avenue. Det kunne ikke skjedd i England og  i hvert fall ikke i Asia. Det viser også hvor lang vei sporten fortsatt har å gå i Amerika, men forhåpentligvis kan kamper som dette bidra til å øke profilen.