Kirkland i mål mot Chelsea?

Kirkland kan få tillit allerede på søndag. Dalglish tror Owen vil savnes, og rangerer Stevie G blant de to beste midtbanespillerne i PL, der 60 poeng er realistisk. Kun en rød med i den spanske troppen. Hyypiä og Welsh uttatt.

Chris Bascombe skriver i dagens utgave av Liverpool Echo at Rafael Benitez sterkt vurderer å vrake Jerzy Dudek til fordel for Chris Kirkland allerede i søndagens tv-sendte oppgjør mot Chelsea. Solide forestillinger fra 22-åringen i de tre siste reservelagskampene har gjort ham svært aktuell for en retur til førstelaget. Dudek er under økende press etter flere opptredener under pari, og Dudeks problemer i Athen på tirsdag kan føre til at engelskmannen får sin første kamp under Benitez ledelse. Manageren vil tenke nøye igjennom situasjonen på treningene i dag og i morgen. Spanjolen insisterer på å holde lagguttaket skjult, også for sine spillere, helt frem til like før avspark. Uansett er det klart at Kirkland nærmer seg en plass i startoppstillingen.

 

LFC vil savne Owen

I et intervju med Liverpool Echo er Kenny Dalglish ikke i tvil om at Liverpool kommer til å savne Michael Owen.

- Å miste Steven Gerrard i to måneder var forferdelig. Han er fremdeles toppscorer, og jeg tror det er der vi kommer til å savne Michael Owen. Folk snakker om hvor dårlig Michael spilte, men han scoret 16 ligamål selv om han gikk glipp av mange kamper grunnet skade. For andre å oppnå noe slikt, vil være en stor prestasjon. Med tiden vil uheldigvis folk begynne å oppdage hvor viktig Michael var for Liverpool – og målene han scoret. Han ble aldri likeglad, men folk ble kanskje likeglad når det gjaldt hans suksesser. Han scoret en rekke mål sist sesong, men folk sier likevel han spilte dårlig.

 

Dalglish hyller Gerrard

King Kenny er også en stor beundrer av lagets kaptein Steven Gerrard.

- Han blir voksen. Han har modnet. Og han har modnet til en, om ikke den beste midtbanespilleren i Premier League, så i hvert fall en av de to beste. Man kan ikke spørre om mer enn det. Måten han har opptrådt på etter at han ble klubbkaptein er fabelaktig, både disiplinærstatistikken og også måten han har tatt tak i kamper på og ledet an på. Det ville vært fint om Michael hadde blitt, og sett hvordan de to hadde vist fremskritt. Hans bidrag til Liverpool FC sist sesong var utrolig. I siste kampen mot Newcastle gjorde han alt en kan ønske fra en fotballspiller. Han ga en utrolig pasning til Michael Owen, som han leste fantastisk. Han visste når og hvor den kom. Uten ham de neste to månedene vil det bli vanskelig, og skulle det bli enda flere skader, så vil de bli virkelig ille ute. Men det kan gi mulighetene til noen av de unge spillerne. Jeg så Warnock mot Bolton, og han imponerte meg. Han så veldig skarp ut da han kom inn mot Monaco også. Så det er en bonus.

 

LFC tar rundt 60 poeng

Dalglish tror at Benitez trenger tid for å innføre nye ideer.

- Rafael Benitez har sine egne ideer om hvordan han ønsker å spille, og hvordan kamper skal spilles. Det vil ta tid. Det blir vanskeligere nå uten Stevie, men jeg tror at jeg på begynnelse av sesongen sa at Liverpool til slutt ville ende opp med rundt 60 poeng, det samme de fikk sist sesong, og jeg tror det fremdeles.

 

Dalglish beundrer Carragher

Dalglish synes at Jamie Carragher er klubbens beste forsvarsspiller.

- For meg har Jamie Carragher vært Liverpools beste forsvarsspiller de siste tre-fire årene. Han har spilt høyreback, venstreback, sentralt på midtbanen og nå som midtstopper. Kanskje han er mest tilpass som midtstopper, men jeg husker ham som 12-åring. Da var han en enda bedre spiss!

 

Alonso, Hyypia og Welsh uttatt

Den spanske landslagssjefen Luis Aragonés presenterte i dag troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Belgia og Litauen. Noe av spenningen, sett med røde øyne, var om Luis Garcia og kanskje Josemi ble funnet en plass verdig, men lista på 20 navn inneholder kun Xabi Alonso av spillerne med tilholdssted Merseyside.

 

Finland ønsker som vanlig Sami Hyypiäs tjenester, denne gang til oppgjørene mot Armenia i Tampere og Nederland i Amsterdam, henholdsvis 9. og 13.oktober.

 

John Welsh er blant de 23 spillerne Peter Taylor har tatt ut til det engelske U21-landslagets EM-kvalifiseringskamper mot Wales og Aserbajdsjan.