Kirkland ser fremover - Liverpool fortsatt nummer fire

Chris Kirkland akter å legge skademarerittet bak seg. John Welsh tilbake i trening. Rush om United-kampen, Henchoz og Kewell. Liverpool fortsatt nummer fire etter at Charlton tapte sin hengekamp.

Kirkland vil legge skademarerittet bak seg

Liverpool-keeper Chris Kirkland har i dag snakket om sjokket det var å få vite at sesongen var over for hans del, men lover å komme sterke tilbake og legge skademarerittet bak seg.

 

Det var sist uke at det ble klart at Kirkland ikke får spille mer denne sesongen, på grunn av det brukne håndleddet han pådro seg på trening i forkant av Southampton-kampen, da han forsøkte å redde et hardt skudd fra Harry Kewell. Nyheten kom som et slag i ansikktet på den unge keeperen, som hadde håpet å få spille en rolle i sesonginnspurten for de røde, samt å få være med England til EM i Portugal til sommeren. Det er nå andre året på rad at Kirkland har pådratt seg en alvorlig skade og mistet sesongavslutningen, men han nekter likevel å henge med hodet.

 

- Jeg er sjokkert over at noe slikt skulle hende nok en gang. Det var et hardt slag, men jeg er i ferd med å komme over det nå.  Jeg skal komme tilbake, og jeg ser fram til å starte treningen med Liverpool i juli.  For å være ærlig så visste jeg allerede da jeg pådro meg skaden at jeg kanskje ikke ville få spille mer denne sesongen. Først trodde jeg ikke håndleddet var brukket, men røntgenbilder viste snart at det var tilfelle, og da raste alskens tanker gjennom hodet mitt. Jeg oppsøkte en spesialist en del ganger, og det medisinske støtteapparatet til Liverpool har også vært til stor hjelp. Sammen tok vi den fornuftige løsningen. Det er bare noen få uker igjen av sesongen, og dersom jeg hadde dratt til EM i sommer og ødelagt hånden igjen ville jeg trolig ha mistet sesongstarten. Derfor var det til slutt en enkel avgjørelse å ta, forteller han til liverpoolfc.tv i dag.

 

- Når det gjelder å miste Englands-sjansen, så må jeg si at det heller ikke var noen garanti for at jeg skulle bli valgt ut til EM-troppen uansett, og jeg velger å se slik på det nå. Men det er likevel skuffende å ikke ha muligheten til å være med og kjempe om EM-billett. Det ville ha vært en stor opplevelse å bli med dit, men slik skulle det ikke bli, og nå må jeg rette søkelyset mot neste VM i stedet, legger han til.

 

Kirkland har vært ekstremt skadeforfulgt etter at han kom til Liverpool fra Coventry i 2001, og han innrømmer at det er hardt å se resten av kampene denne sesongen fra sidelinja.

 

- Det er veldig frustrerende å måtte se på kampene. Ingen spillere liker å sitte på tribunen når de kunne ha vært på banen i stedet, men slik er fotballen. Spillere pådrar seg skader. Uheldigvis har jeg vært skadet mer enn de fleste den siste tiden. Men jeg må tenke på laget, og forhåpentligvis klarer gutta å sikre oss fjerdeplassen i løpet av de fire siste kampene. Så snart sesongen er over reiser jeg bort noen uker for å ha fullstendig hvile. Dersom jeg stod på med trening hele sommeren er det store sjanser for at jeg ville ha slått opp igjen skaden, så hovedsaken for meg nå er at skaden får nok hvile. Jeg skal løpe mye for å holde meg i form, men jeg kommer ikke til å gjøre noe keepertrening før treningen starter igjen i juli, avslutter han.

 

Welsh tilbake i trening

Johan Welsh var i dag tilbake i trening igjen, etter sin tåskade. Midtbanespilleren brakk tåa i et oppgjør mot Runcorn i Liverpool Senior Cup for en måneds tid siden, og det førte blant annet til at han mistet sjansen til å være med førstelaget til Marseille, samt at han også gikk glipp av en utlånsavtale til Sunderland for resten av sesongen. Welsh fikk tre innhopp som reserve på førstelaget tidlig i sesongen, men alt i alt har det vært en skuffende sesong for kapteinen på reservelaget.

 

- Det har vært en skuffende sesongavslutning for meg, og for å være ærlig er jeg glad når denne sesongen er over. Skaden kom meget ubeleiling, da et låneopphold i Sunderland ville ha gitt meg  en sjanse til verdifullt førstelagsspill. Jeg så virkelig fram til å reise opp dit.  Nå er jeg klar til å gjenoppta treningen, men det er ikke mye igjen av sesongen, så jeg får heller rette blikket mot neste sesong. Forhåpentligvis kan jeg klare og spille meg inn i førstelagsdiskusjonen igjen da, sier Welsh til Liverpools offisielle hjemmeside i dag.

 

Rush: Seier på Old Trafford en nødvendighet

Spisstrener Ian Rush skriver i sin faste spalte i Liverpool Echo i dag at dersom noen i dag ga han sjansen til en helt avgjørende kamp mot Newcastle i siste serierunde, så ville han ta den. For bare noen uker siden hadde den gamle stjernen forhåpninger om å slippe unna en slik ”finale”, men nå ser ikke lenger de røde ut til å være i stand til å sikre en fjerdeplass før tidligst i siste match.

 

- Dersom vi går til siste kampen og vet at en seier vil sikre oss Champions League, vil jeg være henrykt nå. Da vet vi i alle fall at alt er opp til oss selv. Uheldigvis er det ikke slik i skrivende stund, da andre lag har kamper til gode. Vi er nå i en posisjon der vi ikke kan gjøre noe annet enn å gå for seier på Old Trafford. Vanligvis ville jeg betraktet et uavgjort resultat der som et godt resultat, men slik situasjonen er nå trenger ikke engang seier å være godt nok for oss.

 

Rush tror likevel sesongen ennå kan by på mange overraskelser i de siste fire ukene, og som alle andre Liverpool-supportere har han finlest terminlisten for lagene som er involvert i kampen om fjerdeplassen.

 

- Vi er så absolutt i stand til å ta full poengpott, og klarer vi det, tror jeg det skal holde. Men utenom FA-cup finalen vil Manchester United vurdere kampen mot oss som deres viktigste av de som gjenstår, og de vil ha store spillere som Ruud Van Nistelrooy og Roy Keane tilbake igjen. De vil like å sende oss ut av Europa-cupene. Vanligvis føler jeg meg selvsikker når vi står foran disse storkampene, da jeg tror slike anledninger bringer det beste ut av våre spillere. Tapet i fjor kom mye som en følge av at Sami Hyypiä ble utvist svært tidlig. Med så mye som står på spill, tror jeg det vil bli langt jevnere i år. Forhåpentligvis klarer vi å løfte spillet vårt til samme nivå som i ligacupfinalen i fjor, da vi fortjent slo et toppet United-lag.

 

Skryt til Henchoz

En spiller som ifølge Rush fortjener mye ros for måten han har spilt på etter at han kom inn i førstelagsvarmen igjen, er Stephane Henchoz.

 

- Noen spillere vil bli sure eller miste hodet når man får seg en skjennepreken fra manageren, men Stephane har vært profesjonell til fingerspissene, og jeg syntes han var en av våre beste spillere mot Fulham. Han sa kanskje fra hva han mente på feil måte, men han var bare frustrert over å ikke få spille. Og det er en god ting. Gérard Houllier fortjener også kredit for å gi Stephane en ny sjanse, og den har han grepet med begge hender.  En spiller som er fornøyd med en benketilværelse er det ikke verdt å ha i troppen. Jeg håper virkelig at andre spillere i stallen er like misfornøyde som Stephane når de må slite benken, og at de er like sultne når de får sjansen igjen, sier Rush.

 

Kewell trenger selvtillit

Rush tror også at Harry Kewell vil være den første til å innrømme at han ikke er fornøyd med sin egen form denne sesongen, men den gamle storspissen tror at han likevel kan utgjøre forskjellen mot United på lørdag.

 

- Jeg kjenner Harry, og han er en ærlig spiller. Det han mangler for øyeblikket, og har manglet siden han kom tilbake fra skaden, er selvtillit. Men han er fortsatt en klassespiller, og managere har alltid en tendens til å ha den nødvendige ekstra porsjon tålmodighet med slike spillere, fordi det kan ta bare brøkdelen av et sekund å vinne selvtilliten tilbake. Harry har evnen til å score fantastiske mål, og han er også i stand til å åpne opp et forsvar med millimeterpasninger. På en scene som Old Trafford er jeg sikker på at våre motstandere også vil være bekymret over hva han kan gjøre med dem, tror Rushy.

.

80% fikk det som de ville – Liverpool beholder fjerdeplassen

Før kveldens kamp mellom Manchester United og Charlton viste en avstemning på liverpoolfc.tv at 80% av Liverpool-fansen håpte på at våre argeste rivaler opp gjennom årene skulle slå Charlton i kveld, og de fikk det som de ville. United vant nemlig 2-0, og det betyr at Charlton har gjort unna sin hengekamp og fortsatt befinner seg to poeng bak de røde i kampen om fjerdeplassen.