Kommer Owen tilbake?

Engelske søndagsaviser spekulerer i dag i om Michael Owen vil vende tilbake til Liverpool til sommeren. Baros skryter av landsmann. Biscan og Welsh skadet. God start av Otsemobor. Spackman om Chelsea-kampen.

Engelske søndagstabloider spekulerer i dag i en rask retur til Liverpool for Michael Owen, etter en noe uheldig start på Real Madrid-karrieren for England-spissen.  Det kan i så fall ikke skje før til sommeren ifølge FIFA sitt reglement. Liverpool skal som kjent ha sikret seg en opsjon på å kjøpe spilleren tilbake om han skulle bli gjort tilgjengelig for salg.

 

Liverpool-manager Rafael Benitez prøvde å avfeie disse spekulasjonene i forkant av dagens kamp mot Chelsea, ved å si at han er sikker på at Owen vil bli en suksess hos Real Madrid, men tabloidene har hengt seg opp i at han ikke utelukket at Owen ville være tilbake på Melwood til sommeren.

 

- Vi kan ikke hente Owen tilbake under transfervinduet i januar i henhold til FIFA sitt transferreglement. Det kan ikke skje før til sommeren, svarte Benitez da han ble spurt direkte om Owen var på vei tilbake til klubben.

 

Owen har gjort det klart at han vil vurdere sin situasjon i Spania på nytt dersom han ikke klarer å spille seg inn på Reals førsteellever. Dette tror Benitez han vil klare.

 

- Jeg jobbet med Michael kun en måned før han dro til Spania, men viser han den samme positive holdningen og arbeider like hardt som han gjorde under meg, tror jeg han vil gjøre det bra i Real. Men for å ha suksess må han bevare den positive innstillingen. Da tror jeg det kun er et tidsspørsmål før han når sine mål, for han er en god spiller, uttaler Rafa.

 

- Det er alltid vanskelig for engelskmenn å komme til klubber i syd-Europa, da de ofte er bedre egnet for spillestilen som blir brukt lenger nord, legger han til.

 

Baros skryter av Czech

Milan Baros håper å finne nettmaskene på Stamford Bridge i dag, men vet at Chelsea har en sikker sisteskanse i form av landsmannen Petr Czech. Czech har henvist solide Carlo Cudicini til reservebenken på ”brua”, og har kun sluppet inn ett mål på sine sju første ligakamper.

 

- Petr har spilt en viktig rolle i Chelseas gode start på sesongen. Han er en svært god keeper, og det er ikke enkelt å score på han. Jeg vet alt om han, ettersom vi spilte sammen på juniornivå, og nå spiller vi sammen for Tsjekkias landslag. Jeg vet godt hva han er kapabel til, skryter Baros.

 

- Chelsea er et meget godt lag. De er solide defensivt, og har kun sluppet inn ett mål på sju ligakamper, så det vil ikke bli enkelt å bryte igjennom forsvarsrekka deres. Men alle kamper er vanskelige, og jeg er klar for utfordringen. Resultatet og poengene er det som teller også i dag, legger han til.

 

Biscan ikke i troppen?

Liverpool Echo tror ikke Igor Biscan vil figurere i Liverpools tropp mot Chelsea, da kroaten skal ha pådratt en strekk i låret. Hvor alvorlig denne skaden er, og hvor lenge kroaten eventuelt blir satt ut av spill vites ikke på det nåværende tidspunkt.

 

God start for Semi

Jon ”Semi” Otsemobor fikk en god start på låneoppholdet i Crewe, da han spilte samtlige 90 minutter i gårsdagens overbevisende 3-0 seier over Watford. Dette var for øvrig Crewes første hjemmeseier for sesongen.

 

Welsh skadet

John Welsh har måttet trekke seg fra den engelske U-21 troppen etter at han har pådratt seg en hamstring-skade som trolig vil sette han ut av spill i to uker fremover. Et solid skudd for baugen for midtbanespilleren etter å ha vist gryende form i de to siste reservelagskampene. En undersøkelse foretatt av det medisinske personalet på Melwood bekreftet strekken på baksiden av låret.

 

Spackman om Chelsea-kampen

Nigel Spackman er en av et knippe spillere som har spilt både for Chelsea og Liverpool. Den tidligere midtbanespilleren tror de røde vil få det tøft på Stamford Bridge i dag, og etterlyser mer stabilitet på bortebane fra Liverpools side.

 

- Jeg tror Liverpool er litt for ustabile ennå. De har spilt bra i de kampene jeg har sett på Anfield, men på bortebane har de vært skuffende. Forventningene stiger raskt etter en god kamp, og det hendte med Liverpool etter Norwich-kampen. Så kom skuffelsen mot Olympiakos. Defensivt har Liverpool vært ganske solide, men de mangler kanskje litt selvtillit på bortebane, undrer Spackman i et intervju med liverpoolfc.tv. 

 

- Fotball er et lagspill, og jeg synes spissene til Liverpool må bli flinkere til å holde på ballen for å fjerne presset på forsvaret og midtbanen. Jeg har blitt ganske imponert over Xabi Alonso. Han var strålende mot Norwich, og hans pasningsspill er veldig bra. Han ønsker ballen hele tiden, og dikterte spillet og viste hvor god han kan være.

 

- Chelsea-kampen blir vanskelig for Liverpool. Defensivt har Chelsea vært et av de beste lagene i ligaen de siste par sesongene. John Terry har dannet et formidabelt stopperpar med William Gallas, og de har en meget god keeper i Petr Czech. Jeg synes faktisk Chelsea har den sterkeste troppen i Premier League.