Kommunen sa ja til ”Nye Anfield”

Oppdatering: Liverpools kommunestyre har i dag gitt LFC byggetillatelse for ny stadion i Stanley Park. Rick Parry uttaler seg om byggetillatelsen.

Liverpool Football Club fikk mottok i dag en gledelige nyheten om at byens kommunestyre har godkjent søknaden om å få bygge et nytt stadion med 60.000 seter i Stanley Park.

 

Avgjørelsen fant sted etter en inspeksjon i dag tidlig, og siden et fem timer langt møte hvor den endelige avgjørelsen ble fattet.  Planeggingskomiteen stemte 6-2 i Liverpools favør.

 

Daglig leder Rick Parry sa dette etter at nyheten ble kjent:  ”Dette er fantastiske nyheter.  Vi har arbeidet veldig hardt de siste seks årene for å komme hit, og mye tid, arbeid og penger har gått med i planleggingen av både stadion og områdene rundt.  Det er fortsatt mye som gjøres før Liverpool Football Club har en ny stadion verdt det 21 århundret, men dette er en enorm milepæl i våre anstrengelser for en ny arena i Stanley Park.

 

”Vi har fått sterke meldinger og usikkerhet fra lokalsamfunnet over de tre siste årene angående stadion, parken og området rundt, og at dette ikke var godt for noen og ikke kunne fortsette.  Med dagens kunngjøring kan vi alle gå videre.

 

”Dagens beslutning vil nå gå videre til visestatsminister John Prescott’s kontor, og vi vil vite innen en måneds tid om det er noen innvendinger.  Vi lar oss ikke rive med, og byggingen vil ikke plutselig begynne i morgen, men dette er en veldig positiv avgjørelse både for oss selv og lokalsamfunnet.

 

”Det har vært en nervepirrende dag”, sa Rick Parry som allerede er på vei tilbake til Toronto for å overvære nattens kamp mot Porto.  ”Så mye tid og hardt arbeid er blitt lagt ned i denne søknaden at det er bare naturlig at du vil være engstelig før avgjørelsen.  Det var færre motstandere til stede enn jeg hadde trodd, men det var et veldig sivilisert møte og de som hadde innvendinger la fram sine synspunkter på en sivilisert og intelligent måte.

 

”Dette er vært en betydningsfull sommer for Liverpool Football Club.  Det har vært som en berg og dalbane siden mai, og enda har ikke sesongen startet.  Jeg er glad for den måten som Rafa har tilpasset seg og sine ideer.  Jeg er glad for måten som spillerne har gitt respons på hans ideer, og jeg er naturlig nok glad for dagens kjennelse.  Totalt sett har vi hatt tre store ting å feire så langt denne sommeren:  Ankomsten til Rafael Benitez, Steven Gerrard besluttet å være i klubben, og det at den nye stadion nå har fått det grønne lyset.”