Kvartett linket til låneavtaler

Vignal, Diouf, Medjani og Mellor aktuelle for andre klubber i 2004-05. Hamann har ingen planer om å forlate Liverpool. Keane mister ligastarten mot de røde?

Flere vekk fra lønningslista

Grégory Vignal spilte i går 2.omgang da Glasgow Rangers vant 2-0 over Tottenham.  Ifølge manager Alex McLeish er det mest aktuelt med en låneavtale for franskmannen, dersom han overbeviser nok under sin uke med prøvespill i Skottland:  ”Det er en mulighet for at vi kan ta Grégory på lån.  Han hadde en god første sesong med Liverpool under Gérard Houllier, de da vant tre cuper, men har siden blitt lånt ut p.g.a. den konkurransen som er i klubben.  Han så grei ut i de 45 minuttene han spilte mot Tottenham, og jeg vil snakke med hans representanter for å finne den beste løsningen.  Jeg ønsker at han også kan spille for oss mot Newcastle.

Ved siden av Vignal er nok El-Hadji Diouf den som er nærmest utgangsdøra på Anfield.  Rykter sier at representanter for Malaga fortsatt er på Merseyside, for å snakke med Diouf etter at overgangen til Josemi nå er i boks.  Igjen skal det være mest aktuelt med et års lån.

Mer usikkert er det med Carl Medjani og Neil Mellor.  FC Lorient, i fransk 2.divisjon, skal visstnok være interessert i å låne Carl for neste sesong, men det vites ikke hvordan Liverpool og spilleren selv stiller seg til dette.  Det er ingen hemmelighet at Crewe og Dario Gradi gjerne vil at Neil Mellor spiller på Gresty Road i 2004-05.  Rafael Benitez vil nok imidlertid se an situasjonen litt, og om han fortsatt har fire friske og raske spisser i Owen, Cissé, Baros og Sinama-Pongolle når ligaen starter.  Dessuten er også Neil skadet fram til i begynnelsen av september.

 

Didi klar for ny sesong

Dietmar Hamann er en av flere rutinerte spillere som kun har et år igjen av kontrakten med Liverpool.  Det er derfor naturlig at det blir spekulert i hans fremtid i klubben, selv om det for Didi er et gjentakende fenomen:  - Slik har det under mesteparten av de siste to eller tre årene.  Ved slutten av hver sesong er avisene fulle av historier om at jeg skal være på vei vekk fra Liverpool.  Jeg er vant til det nå, men for å være ærlig er det slitsomt å måtte kommentere det hele tiden.

- Jeg har alltid sagt at jeg trives her, og ingenting er forandret.  Jeg vil mer enn gjerne bli.  Forhåpentligvis kan vi gjøre det bra til neste sesong, og så får vi se hva som skjer.  Jeg vet ikke.

- Det er mye nytt i klubben siden siste sesong, og det blir interessant.  Rafael Benitez hadde en glimrende statistikk i Valencia under de siste tre årene.  Han har et godt rykte, og det må tyde bra for Liverpool.

- Det har vært en nokså kort ferie, selv om Tyskland ble slått ut etter gruppespillet i EM, men det er likevel godt å komme i gang med treningen igjen.  Alle var skuffet etter den forrige sesongen, men det viktige var at vi greide å bli nummer fire og dermed kvalifiserte oss for Champions League.  Vi må selvsagt ut i kvalifisering først, men det er et stort pluss at klubben nå er i denne posisjonen.

- Premier League vil uansett være det største målet.  Hvorvidt vi er gode nok vet jeg ikke.  Chelsea har igjen kjøpt mange spillere, Arsenal tapte ikke en ligakamp forrige sesong, mens Manchester United også vil bli sterkere enn de var i fjor.

 

Robbie Keane skadet

Tottenhams toppscorer Robbie Keane ble i går båret av banen i treningskampen mot Rangers.  Han skal ha skadet leddbåndene i den ene ankelen og med ligastarten kun drøyt to uker unna kan det spøke med at han rekker starten av 2004-05.  Tottenham åpner som kjent årets sesong mot Liverpool lørdag 14.august.