Lee tror Gerrard blir en nøkkelspiller i EM

Sammy Lee skryter av Steven Gerrard. Carragher mener skaden har gjort ham bedre. Landslagsspilere uttatt. Warnock blir i Liverpool? Store penger i CL. Terminlista klar 24. juni.

Sammy Lee, som er trener for både Liverpool og det engelske landslaget, tror Steven Gerrard kan bli tungen på vektskåla for England under sommerens EM-sluttspill etter en strålende sesong i Liverpool-trøya: -Det å ha Steven i troppen forbedrer sjansene våre betraktelig. Å ha en ekstra kvalitetsspiller tilgjengelig er til stor hjelp for oss. Jeg synes Steven er en fantastisk spiller, og han har en enorm innflytelse på Liverpool, både på banen og utenfor. Han har vist en stor modning de siste par årene, og kapteinsbindet har han virkelig fortjent. Han er en stor inspirasjonskilde for de andre spillerne. Det har vært mye diskusjon om hvor han skal spille, men han er så bra at han kan spille hvor som helst på midtbanen. Alle ser ut til å ville ha ham med på laget, og det at alle ser på ham som en selvfølge i startoppstillingen viser hvilke kvaliteter han besitter.

 

Gerrard selv har nå rettet all fokus mot sommerens store mesterskap, og scouseren tror det er store sjanser for at en eller flere EM-vinnere befinner seg på Anfield neste sesong: -Tyskland er veldig sterke, og Tsjekkia har også gode muligheter. Alle Liverpool-spillerne som er med har gode sjanser til å returnere med medalje. Jeg er overbevist om at vi kommer til å gjøre det veldig bra. Vi har definitivt det som skal til for kunne nå finalen, og personlig blir jeg veldig skuffet om vi ikke vinner.

 

 

Carra: -Skaden har gjort meg bedre!

Etter at Jamie Carragher på kom tilbake på laget i vinter etter nesten et halvt år på skadelista, har han etter manges mening vært bedre enn noen sinne, og forsvarsspilleren fikk tidligere denne uka sin belønning i form av en plass i den engelske EM-troppen. Carragher selv er også fornøyd med hvordan det har gått etter det ufrivillige avbrekket: - Denne sesongen var den første hvor jeg har vært skadet over en lengre periode, og det gjør at man ser litt annerledes på ting. Man kan lære like mye av å se på at andre spiller som når man spiller selv, og jeg har hørt på kritikken om at jeg ikke går nok framover på banen.  Selv om det defensive er min fremste styrke, ønsker jeg å forbedre denne delen av spillet mitt. Etter at jeg kom tilbake har jeg jobbet hardt for å forbedre den offensive delen av spillet.

 

-En av grunnene til at jeg har jobbet så hardt for å komme tilbake, er min redsel for å miste plassen på laget. Selv når man er skadefri er det vanskelig nok å holde plassen, og når du ikke kan gjøre noe selv, vil du alltid være redd for at noen skal komme inn å ta plassen din for alltid. Jeg ønsket å komme tilbake så fort som mulig og befeste min posisjon på backen.

 

-Jeg satt og fulgte med på Sky da EM-troppen ble offentliggjort, og jeg var veldig nervøs fordi jeg ikke hadde fått høre noe på forhånd. Da mitt navn ble lest opp, ble jeg veldig glad. Det er en stor ære å komme med blant de 23. Jeg hadde ikke engang tenkt på EM før for et par uker siden. Før sesongstart snakket alle om hvordan jeg kom til å miste plassen hos Liverpool, og England ble ikke engang ofret en tanke. Da jeg så ble alvorlig skadet i september, trodde jeg definitivt at EM-toget var gått.

 

-Jeg tror at hvis du spiller bra for en klubb som Liverpool, vil det alltid være en mulighet for å bli lagt merke til. Det har også hjulpet meg at andre gode forsvarsspillere er skadet. Å spille midtstopper gjør meg ingenting. Jeg har likt meg godt i den posisjonen i de siste kampene for Liverpool, og jeg har også spilt stopper tidligere i karrieren. Da jeg var 20, spilte jeg en hel sesong som midtstopper, men med spillere som Hyypiä og Henchoz i stallen, har det blitt få muligheter til spill i den posisjonen de siste sesongene. Nå som Stephane er skadet, har imidlertid sjansen bydd seg, og har likt meg godt i rollen.

 

-Det har vært en fantastisk uke for meg personlig. Min forlovede, Nicole, fødte vårt andre barn forrige fredag, og vi har kalt jenta vår Mia. I tillegg har vi kvalifisert oss for Champions League, og nå er jeg også med i Englands EM-tropp. Jeg tror Gérard Houllier var redd jeg skulle mangle litt fokus da han hørte at babyen var på vei kvelden før Newcastle-kampen, men det var aldri noe problem. Det eneste aberet er at jeg reiser med landslaget på søndag, så jeg får ikke sett noe til familien noe særlig de kommende seks ukene.  Det er imidlertid slik det er å være fotballspiller, og jeg er sikker på at det kommer til å bli gøy. Naurlig nok, så er Liverpool-gutta mine beste kompiser, men jeg har også blitt godt kjent med de andre spillerne, både gjennom U21-landslaget og A-landslaget. Jeg har også stor tro på vi kan komme til å gjøre det meget godt.

 

 

Le Tallec og Sinama-Pongolle til Toulon-turering

Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle er begge uttatt av Raymond Domenech til en turnering for U21-landslag i Toulon i begynnelsen av juni. Franskmennene vil i denne turneringen møte Tyrkia, Kina og Colombia i den innledende runden.

 

 

Finnan med i Irlands tropp

Irlands landslagstrener Brian Kerr har tatt ut Liverpools høyreback Steve Finnan i landslagstroppen som skal spille treningskamper i sommer mot Romania, Nigeria, Jamaica og Nederland.

 

 

Baros og Smicer på vei til EM

Som ventet ble både Milan Baros og Vladimir Smicer i dag tatt ut i Tsjekkias EM-tropp av landslagstrener Karel Brueckner. Tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger, som har slitt med store skadeproblemer hos sin nye klubb Portsmouth denne sesongen, er ikke med i troppen.

 

 

Warnock blir på Anfield?

Liverpools venstreback Stephen Warnock ser nå ut til å bli værende på Anfield etter samtaler med manager Gérard Houllier. Spilleren som denne sesongen har hatt et meget vellykket låneopphold hos Coventry City, var også sterkt ønsket av Highfield Road-klubben, men nå tyder mye på at lysluggen ønsker å gjøre et nytt forsøk i den røde trøya. 23-åringen spilte denne sesongen under både tidligere Liverpool-helt Gary McAllister og Eric Black, og han ble en stor favoritt hos Coventry-fansen. Han spilte 50 kamper og scoret tre mål for the Sky Blues, og de fleste regnet med at han ville skrive under for dem når inneværende sesong var avsluttet.

 

 

Store penger i Champions League

Arsenal, Chelsea og Manchester United tjente forrige sesong mer en 53 millioner pund hver på TV-inntekter og turneringspremier, noe som er mer enn 20 mlllioner mer enn noen annen klubb i Premier League. Arsenal og United tjente begge over 56 millioner, mens Chelsea sopte inn 53 millioner, mens Liverpool og Newcastle til sammenligning hadde inntekter på rundt 32 millioner. Suksess i ligaen pluss antall kamper som blir vist på TV er en av grunnene til dette spranget, men hovedårsaken er at disse tre lagene deltok i Champions League. Dette viser bare hvor viktig det var at Liverpool greide å kvalifisere seg til turneringen til høsten.

 

 

Dato for terminlista bekreftet

Som vi antydet i går, vil terminlista for 2004/05-sesongen bli offentliggjort torsdag 24. juni.