Liverpool avviser tilbud fra Steve Morgan

Styret i LFC kaller tilbudet fra Bridgemere Proposal som ”lite attraktivt”, og avviser dermed forslaget som Steve Morgan står bak. Klubben ønsker imidlertid å holde ytterligere samtaler.

Liverpool FC har i ettermiddag sendt ut følgende pressemelding:

Liverpool Football Club bekrefter at man har mottatt to forslag til investeringer i klubben, ”the Thai Investment Proposal” og ”the Bridgemere Proposal” som er støttet av Mr Steve Morgan.

Styret i Liverpool Fc har i dag hatt møte med sin finansielle rådgiver, Hawkpoint Partners, for å vurdere disse forslagene.

Styret merker seg at the Bridgemere Proposal, verdsatt til £1750 pr aksje, tilsvarer en nåværende verdig på £61M for klubben som helhet, noe som er betydelig mindre enn den verdien som styret verdsetter klubben til.  Styret har derfor konkludert med at the Bridgemere Proposal ikke er attraktivt slik det nå foreligger.  En ønsker å diskutere responsen på begge disse forslagene med de respektive parter.

En videre uttalelse vil bli gitt når tiden er inne for det.

 

David Moores har altså avslått tilbudet fra Steve Morgan.  Det vil bli mottatt med skuffelse fra store deler av fansen, ut fra de meningsmålinger som er blitt holdt i forskjellige aviser og på diverse nettsteder.  Finansielle rådgivere som liverpool.no har snakket med er imidlertid ikke overrasket over at Moores har sagt nei til et tilbud hvor formannen både vil miste sin suverene aksjemajoritet, og dessuten må grave dypt i lommeboka dersom han skulle opprettholdt sin posisjon som største aksjonær. 

 

I motsetning til hva mange tror har ikke Steve Morgan kommet med et bud på £73M, men han garanterer for den summen gjennom to aksjeutvidelser.  Ved den første emisjonen vil dagens aksjeholdere få en mulighet til å kjøpe et tilsvarende antall aksjer som de har i dag, til £1750 pr stk eller £175 når man foretar en ”splitt” på ti som Morgan ønsker.  Den totale summen av dette blir £61M, og som altså er summen Liverpool ser på når man sier at dette er den verdien som Steve Morgan har satt på klubben.  Hvis David Moores skulle opprette sin aksjepost måtte han altså betale 51% av denne utvidelsen, eller om lag £31M.  I tillegg ville hans suverene majoritet forsvinne ved at man la ut nye aksjer for åpent salg til en total verdi av £12M.

 

Mange tall, og man venter nå spent på fortsettelsen i forhold til budet fra Thaksin Shinawatra, og også om Steve Morgan ønsker å forbedre sitt bud.