Liverpool bekrefter bud

Liverpool FC bekrefter i ettermiddag for første gang at de har mottatt to separate bud på en større aksjeportefølje i klubben. Steve Morgan vil holde pressekonferanse i morgen.

Liverpool FC har i dag sendt ut en pressemelding der de bekrefter at de har mottatt to reelle forespørsler om å få investere i klubben. I pressemeldingen heter det at disse forespørslene nå vil bli lagt frem for styret, og at klubben vi komme med med ytterligere informasjon om saken så snart man har noe å fortelle.

 

Morgan med pressekonferanse i morgen

Ting er dermed tydelig i ferd med å skje med tanke på eierstrukturen i klubben, men dagens meldinger fra Thailand om at statsminister Shinawatra allerede har en avtale om å kjøpe seg inn i klubben i boks, synes å være litt premature. Det er godt mulig at Shinawatra har kommet fram til en enighet med Rick Parry, men denne avtalen må uansett først godkjennes i styret. I mellomtiden har altså Steve Morgan lansert et rivaliserende bud på den nevnte aksjeporteføljen. Hans agenda skulle være klar – han ønsker å stoppe Thaksin Shinawatra fra å få kontroll over det som antydes å utgjøre 30% av aksjene i klubben.

 

Morgan har skrevet til Liverpool og bedt om å få holde samtaler angående en investering på £73 mill i Liverpool FC. Det er andre gang denne sesongen at Morgan har tilbudt seg å investere i klubben, og han har nå tydeligvis, i lys av meldingene fra Asia, følt seg tvunget til å sprøyte inn en større pengesum enn han opprinnelig hadde tenkt seg.

 

Det mest oppsiktsvekkende nå i ettermiddag er at den ellers så mediesky Morgan uttaler seg til pressen, og sågar annonserer en pressekonferanse i morgen.

 

- Fra mitt ståsted synes det klart at Liverpool Football Club er best tjent med å bli styrt av de folkene som elsker klubben høyest, nemlig klubbens supportere, og jeg er stolt av å våre en av dem, uttalte Morgan i dag.

 

- Mitt forslag vil sikre at eierskapet i klubben forblir hos supporterne, hvor det rettmessig hører hjemme. I tillegg vil det bety at klubben får tilført 73 millioner pund i frisk kapital, som kan bidra til å styrke spillerstallen og hjelpe til med å finansiere klubbens nye stadionanlegg.

 

Morgans forslag skal gå ut på at han kjøper de samme aksjene som Shinawatra er ute etter for 61 millioner pund, samtidig som han foreslår at nye aksjer til en verdi av 12 millioner pund blir lagt ut for åpent salg.  Den tidligere eieren av byggefirmaet Redrow akter å bruke sitt selskap Bridgemere Investments Limited for å få gjennomført sin del av avtalen.

 

- Mitt forslag vil sørge for at klubben blir kontrollert av ekte supportere, og vil også bidra til at vanlige fans kan ta del i klubbens utvikling for første gang i historien. I tillegg vil klubbens kommersielle rettigheter i Asia, og andre deler av verden, fortsatt tilhøre dem som burde inneha dem – nemlig klubben selv. Dette vil føre til at Liverpool FC ene og alene kan dra nytte av disse rettighetene som er svært viktige med tanke på å generere fremtidige inntekter for klubben.

 

Morgan bebuder til slutt en ytterligere utdypning av sine hensikter på en pressekonferanse i morgen. Alt ligger altså til rette for noen av de mest spennende dagene i klubbens historie, både på det sportslige og det administrative plan.