Liverpool ranket som nr.9 av UEFA

Fokus rettes mot UEFA-Cupen, som er viktig for Liverpool av sportslige og økonomiske årsaker. Nederlandsk og svensk dommer i kampene mot Levski. John Arne Riise med i troppen igjen.

UEFA-Cup viktig for ranking/seeding

Liverpool er pr. i dag rangert som nr.9 hos UEFA.  Denne rankingen baseres ut fra resultater de fem siste årene for det aktuelle lag, og nasjonspoeng blir også lagt til.  Dette er lagene som nå vil komme foran de røde ved seedede trekninger:  Real Madrid, Barcelona, Valencia, Manchester United, Bayern München, Arsenal, Deportivo, og Milan, mens Juventus ligger hakk i hæl.  Alle disse lagene er fortsatt med i E-Cup spill denne sesongen, og hvor da Barcelona og Valencia er med i UEFA-Cupen.   

Det vil derfor være viktig for Liverpool å komme seg langt i UEFA-Cupen, både fordi det bringer inn inntekter bl.a. i form av TV-avtaler, men også fordi det vil sikre en gunstig seeding ved senere turneringer.  For de som kommer til finalen i UEFA-Cupen gjenstår det hele ni kamper å spille, mens det for eksempel i Champions League er syv.  Det betyr et tett program med E-Cup fotball framover, og i UEFA-Cupen er det kampdager i syv av de ni neste ukene.

 

Dommere på Anfield og i Sofia

Nederlandske Rene Temmink går med fløyta på Anfield i morgen kveld, mens returen ledes av svenske Peter Frøjdfeldt.

 

John Arne tilbake

John Arne Riise er tilbake i Liverpools tropp til møtet med Levski Sofia.  Nordmannen har ikke vært aktuell i det siste med en øm lyske.  Siden det er tillatt med syv reserver i UEFA-Cupen vil venstreflanken trolig være på benken mot bulgarerne.  Vladimir Smicer, Salif Diao og Florent Sinama-Pongolle er uaktuelle til kampen, mens Emile Heskey og Harry Kewell sliter med småskader.

 

Carl Medjani med for Frankrike U19

Liverpools 18-årige midtstopper Carl Medjani er tatt med i den franske landslagstroppen for U19-spillere.  Franskmennene skal spille to vennskapskamper i Slovakia til neste uke.