Liverpool res – Everton res 0-1

Liverpool tapte et jevnt og sjansefattig mini-derby, da Everton scoret på frispark midtveis i 2.omgang.

Pauserapport:  En svart tam omgang i Wrexham.  Liverpool var nærmest på overtid, da Richard Wright reddet pent på en heading fra Neil Mellor, etter at Lee Peltier hadde slått en bra cross fra høyrebacken.  Pelter spiller sin første kamp fra start for reservene i kveld.  Det er i det hele tatt Neil Mellor som "skal gjøre det", men hjemmelaget har sjelden greit å skape særlig med muligheter for toppscoreren.  Han fikk til et skudd etter ti minutter, men det ble ikke noe klem i tilslaget og Wright kunne enkelt redde.  Etter en drøy halvtime headet 20-åringen et par minutter utenfor etter et overlegg fra Danny Guthrie.  Guthrie har forøvrig vært positiv på høyresiden av midtbanen.  Dagens kaptein Darren Potter(bildet) og David Mannix har imidlertid sjelden fått dominere sentralt, og hurtige Mark Smyth har blitt noe lett som makker til Mellor på topp.  Patrice Luzi har nesten skapt et par sjanser for Everton med usikkert keeperspill, men de blå var bare i nærheten etter et drøyt kvarter da Hopkins avsluttet et par angrep ved å skyte et par meter utenfor krysset.  2.omgang bør uansett bli bedre enn hva som ble prestert i de første 45 minuttene.

2.omgang:  Everton tok ledelsen etter 66 minutter da den australske forsvarspilleren Eddie Bosnar sendte et frispark fra 18 meter knallhardt nede til venstre for Patrice Luzi.  Samme spiller hadde et frispark like over bare noen minutter tidligere.  Det må likevel sies å være mot spillets gang, og Mark Smyth hadde en stor sjanse etter 61 minutter da Mellor spilte han igjennom med en glimrende pasning.  Bosnar greide imidlertid å få en tå på ballen da Smyth skulle skyte etter et langt løp.  Like etter scoringen var også Neil Mellor nære på, da Darren Potter fant spissen med et fint gjennomspill, men The Boy Mellor lobbet over keeper men også utenfor.

Slutt:  Liverpools reserver fikk sitt fjerde tap for sesongen, da de tapte en jevn kamp mot de blå.  Hjemmelaget hadde hatt det meste av spillet, og de fleste sjansene, da Bosnar scoret scoret med et kontant frispark midtveis i 2.omgang.  Etter det var det sjelden farlig når elevene til Hugh McAuley angrep, og Everton var nærmere 2-0 enn Liverpool utligning i de siste ti minuttene.  Vertenes venstreside var langt mer aktive i 2.omgang enn før pause, og Mark Smyth prøvde først et ambisiøst skudd fra svært skrått hold som gikk en drøy meter utenfor, før Zak Whitbread slo et innlegg som Neil Mellor nesten nådde med hodet.  Stephen Warnock hadde også bemerket seg tidlig i omgangen med en flott vending og et overlegg som Everton med nød og neppe fikk klarert.

Av spillerne så løftet Darren Potter og Stephen Warnock seg etter pause.  Høyresiden som hadde vært bra med ungutten Danny Guthrie i de første 45 minuttene ble helt borte etter hvilen, da Guthrie sloknet og innbytter Wilkie aldri kom med i spillet.  Mark Smyth kom også mer med etterhvert, selv om han og David Mannix har en tendens til å bli for lette på reservelagsnivå.  Neil Mellor var en trussel, men det ble bare nesten for toppscoreren i dag.  I forsvaret var det ingen som utmerket seg spesielt, men 17-år gamle Lee Peltier kan si seg fornøyd med sin første kamp fra start på høyrebacken.

Liverpools lag: Luzi; Peltier, Raven, O’Donnell, Whitbread; Guthrie(Wilkie 63), Potter, Mannix, Warnock; Mellor, Smyth.

Reserver: Harrison, J.Smith, D.Smith, Noon.