Liverpool-stopper klar for ny klubb

Carl Medjani fikk medhold av det franske forbundet. Milan Baros verken på bane eller benk for Tsjekkia. Mange røde landskamper i kveld. Gårsdagens U21-kamper. LFC når 4000 ligakamper lørdag.

Etter en del om og men, er Carl Medjani nå endelig klar for den franske førstedivisjonsklubben FC Lorient. Fotballforbundet har dermed godkjent låneavtalen, som har vært omstridt fordi Liverpools midtstopper aldri skrev noen profesjonell kontrakt i sin tidligere klubb, St. Etienne. Derfor mener de at 19-åringen ikke har lov til å spille fransk klubbfotball på en god stund ennå. Vanlig praksis i Frankrike er nemlig at en spiller som går til utlandet uten å først ha vært profesjonell i hjemlandet ikke kan returnere før etter tre år.

Mange røde i aksjon i kveld
Mens Tsjekkia, ifølge FIFAs hjemmesider uten Milan Baros på banen eller benken, allerede har startet sin hjemmekamo mot Armenia, spilles det i kveld en lang rekke VM-kvalifiseringskamper med Liverpool-spillere involvert: Sami Hyypiäs Finland møter Nederland borte, Xabi Alonso og Spania befinner seg i Litauen, Frankrike og Djbril Ciise i Kypros, England og Jamie Carragher i Asarbajdjan, Polen og Jerzy Dudek i Wales, mens John Arne Riises Norge og Steve Finnans Irland tar imot henholdsvis Slovenia og Færøyene. I gårsdagens U21-landskamper spilte Florent Sinama-Pongolle den siste halvtimen da Frankrike beseiret Kypros med 1-0 borte, mens Robbie Foy var ubenyttet reserve for Skottland i det målløse oppgjøret mot Moldova i Chisinau.

Ligakamp nummer 4000
Liverpool spiller sin ligakamp nummer 4000 mot Fulham lørdag, og står bokført med totalt 1876 seirer, 974 uavgjorte og 1149 tap. Av de de siste 37 kampene i London har de røde kun vunnet 9.