Lovstridig Thai-avtale?

En investering fra Thailands regjering kan være et brudd på landets lover, mener jurister. Trio involvert i privatlandskamper. Kaiserslautern interessert i Babbel. Porto tangerte Liverpool. Trevor Birch til Everton.

Investering kan stride mot det konstitusjonelle

Thailandske jurister uttaler at en eventuell investering fra Thailands regjering i Liverpool FC bør bli erklært ulovlig. De, i likhet med Amnesty International, stiller spørsmål rundt det moralske ved budet. I et brev til Bangkok Post hevdes det at et aksjeoppkjøp er kan være i strid med det konstitusjonelle. Den nåværende forfatningen tillater ikke regjeringen å drive et foretagende for å tjene penger. De mener at budet på Merseyside-klubben er sterkt profittbasert, og advarer mot et brudd på den thailandske lovgivningen.

 

Tre spillere i landskamper

Dietmar Hamann og Tyskland møter Malta i Freiburg, mens for John Arne Riise og Norge venter Wales på Ullevaal. Steve Finnans Irland tar i mot Romania på Lansdowne Road.

 

Kaiserslautern vurderer Babbel

Kicker skriver at Kaiserslautern er interessert i å hente Markus Babbel tilbake til Tyskland. Spørsmålet er om Bundesliga-klubben har råd til å løse 31-åringen fra kontrakten med Liverpool som går ut i 2006. Forsvarspilleren var på utlån til Blackburn hele forrige sesong etter å ha kommet på kant med Gerard Houllier. Men med franskmannen borte kan det ikke utelukkes at han får fornyet tillit i Liverpool.

 

Porto tangerte Liverpool

Porto ble i går kun den andre klubben gjennom tidene til å vinne UEFA-cupen og Champions League/Serievinnercupen to påfølgende år. Liverpool klarte samme bragden da de gikk fra å løfte UEFA-cuptrofeet i 1976 til å hente hjem den første av fire triumfer i Serievinnercupen i 1977.

 

Trevor Birch til Everton

Nyansatt Chief Executive i Everton, Trevor Birch, var Bill Shanklys siste kjøp på Anfield. Som læregutt i Liverpool vasket Birch fotballstøvlene til Kevin Keegan, og i finalen i Serievinnercupen mot Brugge i 1978 var han ubenyttet reserve. Hans fotballkarriere tok aldri av og etter fem år la han opp for å ta en universitetsgrad.