Målløst for reservene

Liverpools reserver spilte 0-0 borte mot Newcastle i kveld. Et resultat som i hovedsak skyldes meget godt keeperspill fra de to lags sisteskanser.

En fremragende kamp av Liverpools unge målvakt Paul Harrison sørget for at reservene fikk med seg det ene poenget hjem fra Newcastle i kveld. Også Newcastles keeper Tony Caig hadde en god match, og de to keeperne skal ha hovedæren for at oppgjøret endte målløst.

Liverpool stilte med et meget ungt lag, der Neil Mellor, Richie Partridge, Darren Potter og nevnte Harrison var de mest velkjente navnene.  Darren Potter var lagets kaptein for første gang. Newcastle sendte også et ungt mannskap på banen, men hadde også rutine i sine rekker i form av Ronny Johnsen i midtforsvaret!

Kampens første store sjanse kom etter 8 minutter, men Newcastles Charles N’Zogbia skjøt over alene med Paul Harrison. To minutter senere viste Harrison sin klasse med to fantastiske redninger. Først reddet han fra Lewis Guy, og deretter fanget han returen fra Guy Bates på mirakuløst vis. Til slutt fikk Zak Whitbread klarert situasjonen.

Liverpools første sjanse tilfalt Neil Mellor, men hans skudd ble reddet av Tony Caig. Etter et kvarters spill var Mellor frampå på ny, med en heading etter flott forarbeide av David Raven, men igjen viste Caig sin klasse. Like etterpå var Darren Potter frempå med et skuddforsøk fra god posisjon som Newcastle-keeperen reddet.

Midtveis i omgangen var N’Zogbia igjen frampå, men etter å ha rundlurt David Raven, ble han igjen stoppet av Paul Harrison. Deretter hadde Neil Mellor en god mulighet til å gi de røde ledelsen like før pause. Han lurte Ronny Johnsen, og spilte fri Richie Partridge, som ble felt og fikk frispark. Partridge tok frisparket selv, og fant Mellor som headet like over.

På overtid i omgangen var så Ronny Johnsen nær ved å gi Magpies ledelsen. Da var det nemlig hans tur til å heade like over etter et innøvd frispark-trekk.

Liverpool erstattet Richie Partridge med Danny Guthrie i pausen. Etter en times spill fikk så de røde en god mulighet på et direkte frispark like utenfor sekstenmeteren. Darren Potter skrudde ballen like utenfor.

Nevnte Potter hadde en meget god kamp på midtbanen, og fant like etter Neil Mellor på løp. Spissen gjorde det meste riktig, men hans gode skudd som hadde retning krysset ble reddet av Caig på utrolig vis.

Paul Harrison kunne ikke være dårligere, og viste igjen sin kvalitet med å redde når Guy kom alene gjennom, og like etterpå stoppet han et godt forsøk fra Bates.

Neil Mellor hadde på ny en god kamp, og et flott løp inn i Newcastles straffefelt var nær ved å gi resultat, men igjen fikk Caig hendene på ballen. Like etterpå var hjemmelaget nær ved å ta ledelsen, men igjen klarte Harrison å stoppe forsøktet fra Guy.  Nevnte Guy var livlig, og ble ved en senere anledning stoppet i siste liten av James Smith, etter at spissen hadde sluppet forbi Zak Whitbread.

Fem minutter før slutt var Liverpool nær ved å score hva som ville blitt seiersmålet, men Darren Potter skjøt utenfor etter et flott soloraid.

Lagene:

Newcastle: Caig, Brennan, Gate, Johnsen (Cave 60), Ramage, McClen, Smylie, Webster (Howe 62), Bates, Guy, N'Zogbia.

Liverpool: Harrison, Smith, Raven, Whitbread, O'Donnell, Potter, Partridge (Guthrie 45), Mannix, Mellor, Smyth, Wilkie (Peltier 72). Ubenyttede reserver: Luzi, Townley, Platt.