Matchvinner på skolebenken

- Milan Baros har mer å lære, sier Rafael Benitez. Tidligere toppscorer John Aldridge tror Neil Mellor kan bli nyttig for LFC. Høyinteressant reservelagskamp i kveld.

Toppscorer må også tenke på laget

Det var ingen overdrivelse å si at Milan Baros ordnet Liverpool tre poeng mot Crystal Palace.  Med sin direkte stil scoret han alle hjemmelagets tre mål i 3-2 seieren, hvorav to var straffespark som han skaffet selv.  Når han krummer nakken og bruker sin kraft, fart og ballkontroll, er han en av de vanskeligste å stoppe i sin bransje.  Noen lagspiller har han imidlertid aldri vært, noe Rafael Benitez håper han kan forbedre hos den farlige tsjekkeren etter hvert.  Den kloke spanjolen erkjenner imidlertid til Liverpool Daily Post at det er en balansegang mellom å forandre en spillers naturlige spill og å prøve å bokstavelig talt utvide horisonten.

 

- Vi har prøvd å jobbe med Milan når det gjelder å jobbe for laget, men det er vanskelig.  Vi har snakket med ham om dette.  Det er noen ganger du ønsker å forandre dine barn, men det går ikke.  Du prøver, men det er vanskelig.

 

- Alle spillere og managere behøver og kan bli bedre.  Det kan bli litt vanskeligere å forklare Milan om dette nå da han har scoret tre mål!  Han fikk sitt hat-trick, slik at han gjør det godt om dagen.  Alt jeg kan gjøre er å vente med å snakke om dette.  Vi har snakket med Milan, og med Djibril Cissé, Harry Kewell og Luis Garcia, om at det er viktig for angriperne å spille sammen og som et lag.  Vi prøver å bli bedre på dette området.

 

- Normalt ønsker du som manager at laget skal spille ut fra dine ideer, men det kan være at du har spillere med sine særegenheter.  Du må finne den rette balansen mellom dine ideer og hva som er naturlig for spillerne.  Du må tilpasse dine ideer til de spillerne du har til rådighet.

 

- Før kampen mot Crystal Palace snakket vi om hvem som skulle ta straffene, og jeg fleipet med Jamie Carragher om at han kunne ta dem.  Det ble imidlertid bestemt at Milan skulle ta dem.  Han ønsket å ta dem, og hvis han har en slik selvtillit og karakterstyrke lar du ham ta dem.

 

Aldo har håp for Mellor

Få var bedre foran kassa enn John Aldridge.  Ikke alltid like elegant var han en avslutter fra øverste hylle.  På onsdag scoret den hengslete Neil Mellor to mål mot slutten av kampen mot Middlesbrough, og sendte de røde til neste runde.  Aldridge tror at 22-åringen kan ha en fremtid på Anfield:  - Kunsten å score mål kan av og til være undervurdert, siden det blir lagt mye vekt på hurtighet og det å være atletisk.  Men hvis du hadde valget mellom en spiller som har et naturlig scoringsinnstinkt, og en spiller som er hurtig men har en dårlig statistikk foran mål, vet jeg hvem jeg ville ha valgt.

 

- Ian Rush fortalte meg tidligere at av alle spillerne han hadde arbeidet med i Liverpool var Neil Mellor den mest naturlige målscoreren.  Det var også på et tidspunkt hvor en herre ved navn Michael Owen var i troppen.  Mellor må jobbe med sitt generelle spill, men han viste mot Middlesbrough at han har et øye for scoringer.  Det er en like viktig egenskap nå som det var før.

 

- Det er klart at på samme måte som Igor Biscan fikk Neil Mellor sin selvtillit drastisk redusert da han til tross for at han pøste inn mål for reservene av en eller annen grunn ikke fikk sin sjanse.  Rafael Benitez har gjort en flott jobb med å løfte gutten, og selv om han ikke er noen Thierry Henry gjør hans målteft ham til en å følge med på.  Mot Middlesbrough hadde han bare tre sjanser, og han scoret to ganger.  Med hardt arbeid på treningsfeltet kan Benitez oppdaget at han har nyttig aktivum i Mellor.

 

Gerrard tilbake på banen

Liverpools reserver spiller i kveld borte mot Wolverhampton.  Det er en kamp som imøteses med stor interesse fra klubbens supportere, først og fremst fordi Steven Gerrard er ventet å være i aksjon igjen.  Liverpools kaptein håper å få vist nok i Telford til at han vurderes som klar til neste ligakamp mot Middlesbrough førstkommende lørdag.  Antonio Nunez kan også få sine første minutter med matchstøvlene på etter at han skadet seg nesten på trening nesten umiddelbart etter at han kom til klubben.  Til tross for at det er en uke med privatlandskamper vil trolig Hugh McAuley ha et sterkt lag mot ”ulvene”. 

Vi kommer til å legge ut lagoppstillingen senere i dag, og kommer med en sluttrapport fra kampen ca kl 22.30.