Morgan skuffet over avslag

Eiendomsmagnaten Steve Morgan er skuffet over nytt avslag. Avtalen strandet trolig på penger til nåværende aksjeeiere. Everton blar opp for signaturen til Traore?

I går ble det offentliglig kjent det som har ligget i kortene over tid; nemlig at Steve Morgan og hans selskap har gjort en nytt forsøk på å ta over Liverpool F.C. I løpet av sommeren har det blitt mer og mer klart, spesielt etter at den såkalte Thailand-avtalen brøt sammen, at Morgan representerer den (foreløpige) eneste seriøse aktøren som er villig til å gi inn med mange penger i LFC. Klubben må ha inn investorer for å ha penger til å kjøpe inn stjernespillere og samtidig ha råd til å bygge nytt stadion. Derfor har det blitt jobbet med en avtale som sikrer Steve Morgan kontrollen og formannsvervet. Så vidt vi kjenner til er det ikke meningen at David Moores skal trekke seg helt ut. Han vil i første omgang selge seg kraftig ned. Etter det vi har grunn til å tro er det uenighet om hvor stor del av de £70M Morgan har lagt på bordet som skal tilfalle aksjonærene (Moores og ITV) og hvor mye som skal tilfalle klubben. Usikkerhet rundt kostnadene til ny stadion har også påvirket innholdet i budet Liverpool nå har mottatt. Morgans rådgivere mener å ha fått informasjon som viser at kostnadene nå er beregnet til £100M, mens det tidligere har vært oppgitt £80M.

Det som synes helt sikkert er at Moores med sin uteblivelse fra sommeren pressekonferanse, turneringen i USA og reisene til bortekampene mot GAK og Tottenham er på full vei ut. Spekulasjoner i pressen sier at Morgans tilbud ville gitt LFC £50M i frisk kapital. Hovedpersonen selv uttalte i går at han er skuffet over at styret ikke har godkjent hans forslag. Slik vi forstår situasjonen jobbes det imidlertid fortsatt med å komme til enighet mellom partene.

 

Everton legger nok penger på bordet for Traore?

De blå i byen jobber hektisk med å få inn forsterkninger innen transfersvinduet stenges. De har lenge vært ute etter anvendelige Djimi Traore og skal ha vært villig til å betale inntil £1.5M for forsvarsspilleren. Everton skal imidlertid ha blitt fortalt at Liverpool ønsker minst £2M for franskmannen. – Jeg er har veldig lyst til å spille for Everton (!), uttalte Traore i går. Jeg ønsker å spille mer regelmessig fotball og en overgang til byens andre Premier League-klubb ville passe meg bra. Traore, som er på vei tilbake fra skade, må trolig vente noen dager og styremøter til før Everton bestemmer seg.