Murphy nekter for å ha krevd fast plass

Danny Murphy nekter i kveld for å ha krevd fast plass på førstelaget til Tottenham, og skjønner ikke hvorfor Spurs har fabrikkert den beskyldningen. Evans mener Liverpool bør holde på Owen.

Danny Murphy nekter i ettermiddag for at han sa nei til Tottenham på grunn av at han ikke fikk noen garanti for en plass i førsteelleveren der. Den nybakte Charlton-spilleren vendte ryggen til Spurs og skrev i stedet under en fireårskontrakt på The Valley.  Nå ønsker han å presisere at han ikke valgte klubben på sørsida av Themsen på grunn av at han der var sikret fast plass på laget.

 

- Jeg stilte aldri noen slike krav til Tottenham. De var trivelige folk, og ærlige og rett frem med meg, men jeg valgte Charlton ut fra mine egne grunner, og en av årsakene var at jeg ønsker å spille under Alan Curbishley. Jeg tror Tottenham fortsatt er i en oppbyggingsfase, men jeg vet ikke hvorfor de gikk ut og hevdet det de gjorde i etterkant av at jeg sa nei til dem, sier Murphy.

 

 - Tottenhams sportsdirektør Frank Arnesen virket som en trivelig mann, men Spurs er glemt nå for mitt vedkommende. Jeg har tatt mitt valg, og hva de gjør og sier er opp til dem, legger han til.

 

Alan Curbishley hadde følgende kommentar om overgangen: - Vi prøver å forbedre oss hvert år, og det var det konseptet jeg solgte til Danny. Alle snakker om Tottenham i dag, og jeg vet ikke hvorfor. Folk burde snakke om oss isteden. Jeg synes Spurs har opptrådt en smule naivt i denne overgangssaken, og deretter har de vært litt bitre om jeg skal være ærlig. Vi ble enige om en overgangssum med Liverpool i forrige uke, men slikt lekker ut i fotball og Danny snakket med begge klubbene. I går tok han sitt endelige valg, og ting som har stått i pressen etterpå har ikke vært sanne, avslører Curbishley.

 

Evans: - Man selger ikke sine beste spillere

Tidligere Liverpool-manager Roy Evans har i dag kommentert ryktene om at Michael Owen er på vei til Real Madrid på følgende måte: - Alt jeg kan si er at du ikke selger dine beste spillere, og Owen er helt klart en av dem for Liverpools vedkommende.

 

I et intervju med Sky Sports News uttaler Evans at Liverpool ikke en gang bør vurdere å kvitte seg med stjernespissen, men det spørs om ikke avgjørelsen ligger mer i spillerens hender enn i klubbens i dette tilfellet, noe Evans ser ut til å ha glemt. Uansett vurderer ex-manageren Owen som Liverpools mest verdifulle spiller, og han sier at det vil være et stort tap for klubben om Englands-spissen forlater Merseyside til fordel for Spania.

 

- Owen er helt klart en klassespiss, og holdningene hans har vært ypperlige siden han slo igjennom. Det vil være et stort tap for Liverpool om han forlater klubben, spesielt nå rett før sesongstart når man prøver å bygge et lag rundt klubbens beste spillere.

 

Mange kritikere hevder at Owen ikke har spilt noe videre de siste sesongene, og at han har vært for ustabil og har gjort for få mål. Evans mener imidlertid at dette i hovedsak skyldes Liverpools taktiske disposisjoner de siste par årene.

 

- Kritkerne vil alltid heve sine røster, men jeg tror ikke måten Liverpool har spilt på de siste par årene har hjulpet spissene noe særlig. Jeg satt med et håp om at den nye mangeren ville være litt mer offensivt anlagt, slik at Owen fikk en sjanse. At Liverpool nå vurderer å selge Owen kan ha med klubbens finansielle situasjon å gjøre. Ingen virker å være helt sikre på hvor mye penger de egentlig har til rådighet til nye spillere, og kanskje må de selge for å bringe nye fjes inn, undrer Evans.

 

Evans tror imidlertid fortsatt ikke på at Michael Owen vil forlate Liverpool som Bosman-spiller, uansett hva som måtte skje.

 

- Michael har alltid sagt at han ikke vil forlate Liverpool på den måten, fordi han mener klubben har behandlet han bra. Med et år igjen av kontrakten var det tid for å forhandle fram en ny kontrakt, og jeg trodde den nye kontrakten med Liverpool var så og si klar. Men nå ser det ut til at alt henger i løse luften igjen, avslutter Evans.