Nettkjenninger for to røde

To røde kom på scoringslista for sine landslag i går kveld. Dietmar Hamann scoret tyskernes andre mål i 3-0 seieren over Belgia, mens Milan Baros nettet for Tsjekkia som tapte i Dublin.

Dietmar Hamann og Milan Baros kom begge på scoringslista under gårsdagens landskamper. Det gjorde også tidligere Liverpool-spiller Jari Litmanen.

Tyskland slo Belgia 3-0 i Køln, og Didi gjorde tyskernes andre mål i sin 51. landskamp. Dette var hans femte landskampmål totalt, og scoringen kom som følge av et kjapt tatt frispark.

For Tsjekkia hjalp det lite med Milan Baros-scoring. De tapte 2-1 for Irland i Dublin. Ian Harte ga vertene ledelsen på et frispark, men Baros utlignet ti minutter før full tid. Den unge Liverpool-spissen har nå fått nettkjenning i de tre siste landskampene han har spilt.  Tottenhams Robbie Keane sørget imidlertid for seier for vertene med en sen scoring, og dette var faktisk Tsjekkias første tap siden November 2001! Baros står for øvrig nå bokført med 13 mål på 22 landskamper!

Jari Litmanen gjorde sitt 23. mål for Finland i sin første landskamp på ni måneder. Finland vant 2-1 over Malta i legendens 85. landskamp. Litmanen kom for øvrig inn som reserve først i det 75.minutt, og økte raskt finnenes ledelse til 2-0. Malta fikk et sent trøstemål i en kamp hvor også Sami Hyypiä figurerte.

Steven Gerrard fikk ødelagt sin fine statistikk som før møtet med Sverige innebar at England aldri hadde tapt med Liverpool-kapteinen på banen. Dette var Gerrards 22. landskamp for England, og altså den første som endte med tap etter at en Zlatan-scoring sørget for seier 1-0 for svenskene i Gøteborg. Ingen lykkelig debut som landslagskaptein for Gerrard med andre ord, og han ble også tatt av banen etter en times spill. Jamie Carragher spilte hele kampen som venstreback for England, mens Emile Heskey kom inn og spilte den siste halvtimen på topp.

Jerzy Dudek var i aksjon for Polen, som ble slått 1-0 av USA på hjemmebane. Tidligere Liverpool-spiller Brad Friedel voktet buret for bortelaget, i hans første kamp for sitt land siden VM i Sør-Korea. John Arne Riise gjorde som vanlig en helhjertet innsats på Norges venstreside i 1-0 seieren over Serbia i Beograd.

Bruno Cheyrou fikk sin tredje landskamp for Frankrike, etter at han kom inn som reserve i 0-0 kampen mot Nederland i Rotterdam. Stephane Henchoz pådro seg gult kort i det han ga bort et straffespark som sveitsernes keeper reddet i 1-0 tapet borte for Hellas. To tidligere røde spilte for Wales som vant 2-1 i Ungarn. Vi snakker da om keeper Paul Jones og Tranmere-spilleren Gareth Roberts.

David Raven var kaptein for England U-19 som spilte uavgjort 1-1 mot Tyskland på tirsdag.  Frigitte Mark Smyth kom inn som reserve i pausen i denne kampen. Tidligere Liverpool-spiller Daniel Sjølund spilte for Finlands ungdomslandslag som gikk på et skuffende 2-0 tap på Malta samme dag.