Ny runde med spørreundersøkelser?

Liverpool City Council kan komme til å kreve nye spørreundersøkelser før byggeplanene kan godkjennes. Steve Morgan spytter inn mer penger i klubben? Houllier tror på åpen kamp mot Levski.

Befolkningen i Anfield bydel kan komme til å bli spurt enda en gang om deres synspunkter på klubbens planer om å flytte til Stanley Park. Daily Post skriver i dag at Liverpool City Council kan bli nødt til å gjøre flere undersøkelser før man eventuelt kan gå i gang med byggingen. Det kommer til å ta tid, og et er lite trolig at man får begynt byggingen i mai, slik den opprinnelige planen var. Klubben sendte inn sin byggeplan til bystyret i fjor høst, men det viser seg nå at man trenger mer tid for å finne svar på en del spørsmål. Klubben fikk tilsendt et 46-siders dokument med forskjellige usikkerhetsmomenter, men foreløpig har det ikke blitt sendt noe svar tilbake. Et lovdokument som ble utgitt av bystyret tidligere i år ba om representasjoner for byggeplanene til 80 millioner pund innen slutten av februar, men mye tyder nå på denne tidsfristen har blitt utsatt.

 

En talsmann for Liverpools bystyre sa: ”Denne saken er ennå ikke avsluttet, og vi aksepterer fortsatt representasjoner. Vi har ennå ikke mottatt noe svar fra klubben på de spørsmålene vi reiste, men vi har forstått at det vil komme i løpet av mars. Vi kan komme til å måtte gjøre flere spørreundersøkelser hos befolkningen rundt Stanley Park, men dette avhenger av svaret vi får fra klubben. Det kan komme til å bety at vi må gjennom en ny periode med konsultasjoner. For øyeblikket kan vi ikke si nøyaktig når byggeplanene vil kunne tre i kraft fordi alt avhenger av svaret vi får fra klubben.  Selv om svaret skulle komme i morgen, vil uansett ingenting kunne bli godkjent før i april.”

 

Hvis byggetillatelsen skulle gå i orden, må man så få en godkjenning hos visestatsministeren på grunn av bruken av et beskyttet grøntområde. Det vil ta enda mer tid, så det lite trolig at man vil kunne starte i mai. Liverpool Football Club føler seg likevel trygge på at man ligger an til skjema, og Ian Cotton sa: ”Vi har mottatt informasjon fra bystyret, og vi jobber nå med saken. Dette er en veldig komplisert sak, så det tar lang tid å gjøre det grundig. Vi har vel egentlig aldri sagt at vi måtte starte byggingen av et nytt stadion allerede i mai, men vi har sagt at vi ønsker å ha alt klart til starten av 2006/07-sesongen, og i så måte ser vi ingen grunn til at tidsskjemaet skal ryke.” En grundig spørreundersøkelse i Anfield bydel ble gjort for to år siden, og den viste at de fleste støttet byggingen av et nytt stadion, men motstanderne har kritisert klubben kraftig for måten denne konsultasjonen ble gjort på.

 

Morgan inn med mer penger?

Steve Morgan, en av formann David Moores’s største kritikere i Liverpool-styret, sier ifølge Daily Post at han er villig til å spytte inn betydelige beløp i klubben til finansiering av et nytt stadion og nye spillere. Aksjeholderen kom med kraftig kritikk mot klubbens ledelse på årsmøtet nylig, og dette kan være et nytt skudd i baugen for David Moores. Eiendomsmegler Morgan, som skal være god for 312 millioner pund, kritiserte klubben for måten den blir drevet på, og dette førte til at formann Moores sa han ville vurdere sin stilling dersom resultatene ikke bedret seg.  Moores, som eier 51% av aksjene i klubben og som er Houlliers viktigste støttespiller, tilbød seg også å møte Morgan for å drøfte hvordan man i fellesskap kunne komme fram til løsninger som ville gagne klubben. Morgan, som er klubbens tredje største aksjeholder med om lag 5% av aksjene, skal være svært bekymret over finansieringen av et nytt stadion i Stanley Park. Han håper at en hjelpende hånd fra hans side vil lette noe av det økonomiske presset klubben vil få. Den tidligere eieren av Redrow Homes er også kjent for å være svært kritisk overfor hvordan klubben blir drevet og spesielt alle de kostbare spillerne som ikke har innfridd. Et innskudd fra Morgan er imidlertid ikke det eneste alternativet, og klubben undersøker nå alle muligheter for å skaffe seg den nødvendige finansielle ballasten som trengs før man kan bygge et nytt stadion uten at det skal gå utover laget.”

 

Houllier tror på åpen kamp i Sofia

Gérard Houllier tror vi vil få se en mye mer åpen kamp i returmøtet mot Levski Sofia enn det vi fikk se på Anfield i den første kampen. Med 2-0 i favør Liverpool er bulgarerne nødt til å angripe hvis de skal ha noen mulighet til å gå videre, og Houllier sier at laget hans er klare til å utnytte dette. ”Det var vanskelig å slå dem hjemme fordi de lå med ti mann bak ballen praktisk talt hele tiden, og på dette nivået er det alltid vrient å slå lag som spiller på den måten. Nå må de prøve å skape noe framover på banen, og det vil forhåpentligvis gi oss mer rom til å angripe. Vi må være smarte, og vi må dra nytte av det overtaket vi har skaffet oss,” sa Houllier.