Nytt bud fra Morgan avvist

Steve Morgans forsøk på overtagelse av aksjemajoriteten og formannsvervet i klubben er igjen avslått. Bayern München benekter bud på Samuel Kuffour.

Ifølge Liverpool Echo har Liverpool FC enda en gang avvist et bud fra Steve Morgan om overtagelse av aksjemajoriteten i klubben. Den foreslåtte avtalen på £70M strandet etter at det i prinsipp var enighet om at David Moores skulle trekke seg tilbake.

 

Hindringen oppsto visstnok da en rutinesjekk på vegne av den tidligere bygningsentreprenøren avslørte at kostnadene til klubbens nye stadionanlegg hadde økt dramatisk. På årsmøtet i januar ble det oppgitt en kostnadsramme på £80M, mens den antas nå å være på langt mer enn £100M.

 

Morgans siste bud ville betydd at han hadde kjøpt opp en vesentlig andel av Moores aksjer, samt de 10 prosentene eid av ITV. Totalt hadde £35M gått til nåværende aksjeeiere, inkludert Moores og tv-selskapet, mens de resterende £35M ville blitt gjort tilgjengelig for Rafael Benitez til kjøp av spillere og klubbens øvrige finanser.  Morgan og hans rådgivere skal ha revidert budet de ga Moores, fordi stadionkostnadene steg til værs. De var bekymret for at Morgans penger skulle gå til å betale de økte utgiftene og at det derfor ville bli lite tilgjengelig til spillerkjøp. Det reviderte tilbudet ble avslått, men historien skal likevel være langt fra over.

- Dette er konfidensielt stoff og det vil være upassende å gi kommentarer. Jeg vil imidlertid bekrefte de siste spekulasjonene om at det har foregått nye samtaler mellom meg og klubbens rådgivere de siste ukene, uttaler Morgan til Liverpool Echo.

 

Klubben har gjort det klart at planene for det 60000-seters anlegget er inntakt og i rute til sesongåpningen 2007/08.

 

 

Bayern benekter bud på Kuffour

Sky Sports har linket både Newcastle og Liverpool i forbindelse med en overgang for Bayern Münchens ghanesiske midtstopper Samuel Kuffour, men den tyske storklubben avviser at det har kommet inn bud på 27-åringen.

- Ingen bud er mottatt, sier talsmann Markus Horwick.

Kuffour kan være tilgjengelig for rundt £3M siden Bayerns nye trener Felix Magath ønsker å restrukturere laget, som ikke klarte å forsvare Bundesliga-tittelen forrige sesong.