Nytt trofé til Ian Rush

Rushie hedret, mens Stevie G ble hårfint slått i årlig avstemning på Merseyside. Abel Xavier klar for Hannover. McAuley skuffet etter sen utligning. Tidspunkt for Levski v Liverpool.

Rush fikk ”Memorial Award”

I den årlige avstemningen for å kåre “Årets Sportspersonlighet” på Merseyside ble Wayne Rooney en knepen vinner foran Steven Gerrard.  Michael Owen var også en av seks kandidater som leserne av lokalavisen Liverpool Echo kunne stemme på.

I tillegg utdeler avisen et hederstrofe til en tro og beundret tjener i Liverpool og Everton.  Valget falt denne gangen på Ian Rush.  Det var Michael Owen som overrakte trofeet til Rushie, og Liverpools toppscorer la ikke skjul på den betydningen som waliseren har hatt for ham både som spiller og nå som trener på Anfield:  - Rushie satte en standard både for spillere i Liverpool og Everton.  Han er hva du kan kalle en ekte avslutter.  Hvis en bruker uttrykket ”naturlig målscorer” er Ian Rush det navnet en umiddelbart tenker på.  Rushie var også en av de angriperne som jobbet hardest.  Han var ikke bare fantastisk til å score mål, men han var glimrende også defensivt.  Han vil alltid bli ansett som en av verdens beste angripere, slik at det nå er en fornøyelse å jobbe sammen med ham.

 

Xavier til Bundesliga

Som tidligere antydet har Abel Xavier gått til den tyske bundesliga-klubben Hannover 96.  Portugiseren ble frigitt fra sin kontrakt med Liverpool og han vil nå prøve å imponere tilstrekkelig i sin nye klubb og liga at han greier å spille seg inn i landslagstroppen før EM på hjemmebane til sommeren.  Xavier er en bereist herre som tidligere har vært innom portugisisk, italiensk, spansk, nederlandsk og tyrkisk fotball.

 

Seiersrekke brutt for reservene

Etter fire strake seire måtte reservene nøye seg med 1-1 mot Newcastle i går, da Luzi slapp inn et skudd fra Ameobi i sluttsekundene.  Elevene til Hugh McAuley er uansett ubeseiret på de ni siste kampene, og har bra mulighet til å sølvplass på tabellen etter suverene Aston Villa.  Hughie var uansett ikke fornøyd med at man lot tre poeng glippe helt mot slutten:  - Det var veldig skuffende å slippe inn et mål så sent, siden det var vi som spilte majoriteten av hva som var av god fotball etter pause.  Det var godt å se Milan Baros tilbake, og han arbeidet hardt og trivdes med å være tilbake på banen igjen.  Han hadde en god sjanse til å score, men fikk ikke nok kraft i skuddet.  Florent Sinama-Pongolle var livlig og jobbet så hardt at han til slutt måtte ut med krampe, men han er ok.  Det var en utmerket scoring fra Danny Murphy, men det er slik Danny kan være.  Danny sendte ballen helt oppe i krysset og han kan også være fornøyd med sitt generelle spill.

 

Kamp i Sofia starter 21.10

Liverpools returkamp mot Levski Sofia i 3.runde av UEFA-Cupen spilles onsdag 3.mars kl 21.10 på ”Vasil Levski National Stadium”.