Offisielt: Alonso og Garcia er klare

Xabi Alonso og Luis Garcia er Liverpool-spillere. Begge har skrevet en 5-års kontrakt, og vil ha henholdsvis trøye nr.14 og nr.10. Stephen Warnock med store fremskritt.

Spanjolene klare

Xabi Alonso og Luis Garcia fikk i ettermiddag klarsignal etter fullførte legesjekker, og har begge skrevet under en kontrakt som binder dem til Anfield fram til 2009.  De vil være spilleklare til bortekampen mot Bolton søndag 29.august, men altså ikke være klare til de to neste kampene mot Manchester City og Grazer.

Alonso har valgt trøye nr.14, mens Garcia overtar nr.10 etter Michael Owen.

 

Warnock overrasket over fremgangen

Stephen Warnock har vært på banen under begge Liverpools to første kamper denne sesongen, og vil trolig også sitte på benken når Liverpool tar avspark mot Manchester City i morgen.  22-åringen fikk tilbud om ny kontrakt i sommer, etter et vellykket år på utlån til Coventry, men er likevel overrasket over hvor mye tillit han har fått av Rafael Benitez i høst:  - Jeg var overlykkelig over å kunne gjøre min debut i Europa, og å være involvert i en kamp i Premier League.  Jeg er blitt overrasket over hvordan dette har utviklet seg.

- Jeg hadde blandede følelser da Houllier forlot klubben.  På den ene siden hadde tatt initiativ til å gi meg en ny kontrakt, på den andre siden er det nå en ny manager og alle får en ny start.  Det er til min fordel.  Rafael Benitez har kommet og allerede gitt meg en mulighet.  Benitez har vist at han er villig til å vurdere unggutta, og det er alt du kan be om av en manager.  Nå er alt opp til deg selv, og det er slik det skal være.

- Det er sant at jeg nå føler meg mer som en del av troppen enn tilfellet var før jeg reiste til Coventry.  Kanskje har imidlertid jeg selv skyld i det, og hvordan jeg har utviklet meg.  Jeg mener jeg er en bedre spiller nå og at jeg har lært mye.

Scouseren vil imidlertid ikke være med på at mange nå er ekstra glade for å se en lokal unggutt til i troppen:  - Jeg er en Liverpool-supporter selv, og jeg kan med sikkerhet si at ingen vil bry seg om hvor spillerne er fra så lenge de har suksess.  Jeg tror alle liker å se lokale gutter på laget, men det er på mange måter en bonus.  Hovedsaken er å vinne.  Med Steven Gerrard og Jamie Carragher her har vi fortsatt en sterk kjerne av lokale spillere.  Jeg er uansett sikker på at fansen heller vil se et Liverpool som har suksess enn å beskue elleve lokale spillere som taper hver uke.