Otsemobor ønsker å imponere Houllier

”Semmy” gleder seg til låneoppholdet i Bolton, men håper å slå igjennom i Liverpool. Usikkerhet rundt kamp i Bergen. Whitbread skadet. Supportere raser mot LFC. Gul bortetrøye til neste sesong? Finalearenaer 2005.

Jon Otsemobor ser frem til låneoppholdet i Bolton, men håper å slå igjennom i Liverpool. Forhåpentligvis blir han en suksess på Anfield en gang i fremtiden. Den unge forsvarsspilleren vet ikke om han entrer Reebok Stadium i møtet med de røde på lørdag fordi det foreligger en såkalt ”gentleman’s agreement” mellom Gerard Houllier og Sam Allardyce om at han ikke skal spille. Men teknisk sett er han spilleberettiget.

- Hva meg angår så er Liverpool fremdeles laget mitt. Så hvis jeg spiller, vil jeg ha veldig rare, blandede følelser. Det er ikke slik som å forlate klubben. Jeg ønsker fremdeles at Liverpool vinner sine kamper, men samtidig ønsker jeg å gjøre det best mulig for Bolton mens jeg er her. For å være ærlig blir jeg veldig overrasket hvis jeg spiller. Jeg har ikke snakket med manageren om det ennå. Hvis jeg spiller, har jeg selvsagt en jobb å gjøre, og jeg vil gjøre mitt beste. Jeg skulle ha spilt for reservene mot Newcastle da agenten min ringte. Han fortalte at Bolton ønsket meg og det var større sjanser for å få spille noen kamper der før sesongen sluttet enn i Liverpool. Det vil bli godt for meg å få flere Premier League-kamper på samvittigheten, og med Steve Finnan og Jamie Carragher klare igjen, ville det bli vanskelig hvis jeg ble. Jeg ser Bolton som en ypperlig mulighet til å vise hva jeg kan gjøre på et godt lag, og på mange måter vil det hjelpe meg i Liverpool også. Dersom jeg kan vise at jeg kan gjøre det regelmessig på et høyt nivå, vil det hjelpe meg i Liverpool neste sesong. Jeg ser ikke dette som slutten på min Liverpool-karriere i det hele tatt, men jeg ser virkelig frem til å spille for Bolton. Jeg har allerede trent med dem. Kevin Nolan, som er scouser, er en av deres beste spillere og har hjulpet meg til å finne meg til rette allerede.

Otsemobor spilte som kjent fem kamper for Liverpools førstelag i desember og gleder seg til å spille mer i Premier League.

- Det var stort å være involvert i de kampene, men jeg respekterer grunnen til at jeg ble utelatt fra laget. Vi har gode forsvarsspillere som Stephane Henchoz, som kom inn på høyrebacken, og selvfølgelig er Finnan og Carragher tilbake nå. Jeg håper jeg kommer tilbake for å kjempe om en plass på laget neste år, og dette kan hjelpe meg til å bli en bedre spiller, avslutter Otsemobor.

 

Usikkerhet rundt kamp i Bergen

Brann.no skriver i dag at bergensklubben har mottatt forespørsler om å spille mot Arsenal og Liverpool til sommeren.  Kampdagene som er aktuelle er visstnok 23.juli for kamp mot Arsenal og 3.august for møte med Merseyside-laget.

- Vårt svar er avhengig av om det klaffer med terminlisten og hvordan de økonomiske betingelsene er, sier Per-Ove Ludvigsen i Brann til brann.no.

Han har mest tro på Liverpool-kampen. Den kommer to dager etter hjemmemøtet med Vålerengen 1. august.

- Vi ser på muligheten for å få dette til økonomisk, men er overhodet ikke villig til å ta noen risiko, sier daglig leder i Brann Bjørn Dahl.

LFCSCSB/liverpool.no har i dag vært i kontakt med kilder knyttet til Liverpool FC angående dette oppslaget, og slik vi har fått det fremstilt foreligger det ingen realitet i at det blir en Liverpool-kamp i Norge til sommeren. Etter hva vi har fått informasjon om tidligere så er det mer aktuelt med treningskamp i Danmark i henhold til en avtale klubben har med Carlsberg. Dette passer best inn i sesonger med internasjonale sluttspill som i år. Parry & co. ønsker ikke i slike tilfeller å påføre spillerne ekstra slitasje med mye reising til andre kontinenter. Men hvis det blir kamp under pre-season i Danmark, så ligger det kanskje ikke så langt unna at det også kan bli en kamp i Norge?

 

Whitbread skadet

Zak Whitbread er sendt hjem til England fra Mexico hvor den nord og mellom-amerikanske OL-kvalifseringen arrangeres i tidsrommet 2.-12. februar. Årsaken er at den unge forsvarspilleren pådro seg en kraftig muskelstrekk i låret etter 55 minutter da USA beseiret Panama 4-3 i første gruppespillskamp på tirsdag. 19-åringen, som har spilt fast på Liverpools reservelag denne sesongen, skal nå gjennomgå en MR-undersøkelse på de britiske øyer. Whitbread hadde blitt tatt ut på U23-landslaget etter å ha imponert under U20-VM i De Forente Arabiske Emirater i november og senere på treningsleiren i forkant av kvalifiseringen. Gerard Houllier ga USA tillatelse til å benytte spilleren i OL-kvalifiseringen i håp om at Whitbread, som er født i Houston og har engelske foreldre, ville få god internasjonal erfaring ved å spille turneringen.

 

Supportere raser mot LFC

Mange supportere er i harnisk etter at Liverpool FC har bedt fansen som skal kjøpe billetter til hjemmekampen mot Levski Sofia i UEFA-cupens 3.runde om også å kjøpe billetter til 4.runde-kampen samtidig, selv om det ikke engang er sikkert at klubben går videre.  Klubben mener at de ikke har noen annen mulighet siden det kun er en uke mellom returkampen mot Levski og første kamp i 4.runde. LFC oppgir at de vil refundere utlegget hvis laget blir slått ut av bulgarerne. Men supporterne som har betalt med kredittkort eller booket billett på internett vil ikke få gebyrene tilbakebetalt. 

 

Gul bortetrøye neste sesong?

Rykter på diverse nettsider vil ha det til at neste sesongs bortetrøye blir gul med grønn Carlsberg-logo.

 

Finalearenaer 2005

UEFA opplyser at Champions League-finalen i 2005 skal gå av stabelen på Atatürk stadion (kapasitet: 80 000) i Istanbul. UEFA-cup-finalen avholdes på José Alvalade stadion (kapasitet: 50 000) i Lisboa. På anlegget i den portugisiske hovedstadion skal det spilles fem kamper under sommerens EM-sluttspill.