Owen for viktig til å utelate

”Svennis” nøler ikke med å benytte Owen i EM selv om spilleren ikke skulle være helt frisk. Landslagsseirer for Pongolle, Le Tallec, Welsh og Raven. Whitbread og USA ikke til OL.

Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson uttaler at han kommer til å bruke Michael Owen i EM-sluttspillet selv om spissen ikke skulle være 100% i slag. Trenerteamet på Melwood var ikke spesielt fornøyd med at ”Svennis” benyttet en lyskeskadet St. Michael i kvartfinalen mot Brasil i VM 2002. Rehabiliteringen påvirket 24-åringens form i den røde trøya den påfølgende sesongen. Men Eriksson har ingen betenkeligheter med å gjøre det samme igjen.

- I VM hadde vi noen spillere som ikke spilte – Gary Neville og Steven Gerrard – og andre – Michael Owen og David Beckham – som ikke var helt friske. Man kan alltid diskutere om det er 100% riktig å bruke dem. Men når man snakker om David Beckham og Michael Owen, så tror jeg at jeg ville ha gjort det igjen. Hvis man har Beckham og Owen, så er det vanskelig å holde dem utenfor en kamp eller turnering som dette. Det er ingen hemmelighet for England-fansen at de er veldig viktige spillere for oss. Michael er vår mest målfarlige spiller (24 mål på 53 landskamper, red.anm.), og har vært det i mange år. Viktigheten av å ha Beckham på banen er også stor. Hvis vi hadde spilt den kampen på nytt, ville jeg ha startet med dem begge, uttaler Svennis.

 

Pongolle og Le Tallec med en omgang hver

Florent Sinama-Pongolle spilte 1.omgang og Anthony Le Tallec 2.omgang da Frankrike U21 beseiret Belgia 1-0 i Tournai. Målscorer var Liverpool-duoens tidligere lagkamerat William Mocquet i Le Havre.

 

Welsh debuterte for England U21

John Welsh debuterte for det engelske U21-landslaget med 3-2-seier mot Nederland på KC Stadium i Hull, og har dermed aldersbestemte landskamper på alle nivåer. Midtbanespilleren var en av seks spillere på hjemmelaget som var på banen i samtlige 90 minutter. For England nettet Dean Ashton (Crewe), David Bentley (Arsenal) og Darren Bent (Ipswich).

 

Raven imponerte for England U19

David Raven gjorde comeback i går etter å ha vært ute i to uker med lyskeskade. Forsvareren imponerte stort på stopperplass for England U19 borte mot Nederland. Engelskmennene vant 2-0, og Raven bar som vanlig kapteinsbindet i den hvite trøya. Målene ble scoret av James Milner (Leeds) og Ian Henderson (Norwich).

 

Athen-OL uten Whitbread

Zak Whitbread fikk kun med seg første kamp for USA i den nord- og mellom-amerikanske OL-kvalifiseringen før han måtte dra hjem med en kraftig strekkskade. USA vant til slutt puljen sin, men det ble exit for Mexico i semifinalen og dermed ingen OL-billett for Whitbread & co. Kun de to beste nasjonene, Mexico og Costa Rica, kvalifiserte seg til sommerens sluttspill i Athen.