Owen kaptein for England

Owen overtar kapteinsbindet. Baros med tro på Benitez. Diarra debuterte. Riise vant.

Michael Owen blir kaptein for England i onsdagens landskamp mot Aserbajdsjan. Real Madrid-kompisen David Beckham pådro seg gult kort i 2-0 seieren mot Wales lørdag og må stå over. Nå er vår tidligere goalgetter klar til å lede løvene. –Sist jeg ledet England scoret jeg to mål, vi får håpe det er et godt tegn. Det vil være en stor ære å få lede England, men jeg ville foretrukket å ha David Beckham i laget, han viste lørdag hva han er god for.

Owen har hatt en tung sesong, men var sist på ballen Frank Lampard jr. sendte i de walisiske nettmaskene. FIFA har imidlertid satt ned foten, Owen får ikke den scoringen heller. –Det var deilig å få spille 90 minutter, sa Owen som har fått en trangere start i Spania enn Ian Rush fikk i Juventus. Rush’ antydet jo at det var som å spille i utlandet... Jamie Carragher var ikke funnet god nok for England lørdag og satt heller ikke på benken.

Baros med tro på Benitez
En straffe fra Jan Koller sørget for at Milan Baros og hans Tsjekkia vant den viktige kvalikkampen mot Romania. Baros spilte i 84 minutter og hadde en stor sjanse i 1. omgang. Spissen fikk senere gult kort. Han benyttet anledningen til å rose Rafael Benitez. –Vi er på rett vei og alle har stor tro på treneren. Nå håper jeg å få starte flere kamper, for å gjøre det skal jeg fortsette å jobbe hardt, sier Baros.

Diarra debuterte
Sami Hyypiä spilte hele kampen da Finland slo Armenia 3-1 på hjemmebane. Xabi Alonso kom inn som innbytter for Spania i 2-0 seieren over Belgia. Belgia hadde på det tidspunktet en mann utvist. Begge de spanske målene kom etter at Xabi ble byttet inn. Djibril Cissé gikk målløs av banen da Frankrike og Irland spilte 0-0. Spissen fikk 82 minutter, mens utlånte Alou Diarra kom inn i det 64. minutt. Diarra jobbet og slet, men utmerket seg ikke i sin landslagsdebut for ”Les Bleus”. Steve Finnan spilte hele kampen for et innsatsfylt Irland. Finnan spilte på høyrekanten for de grønne.

Riise med da Norge vant
Glemte Stephane Henchoz kom inn etter 65 minutter da Sveits holdt Israel til 2-2 på bortebane. Det var også stillingen da sveitseren kom inn. John Arne Riise spilte hele kampen da Steffen Iversen (str) sørget for at Norge slo Skottland 1-0 på Hampden Park. Til slutt i vår landskampgjennomgang tar vi med at Jerzy Dudek sto hele kampen da hans Polen tok en overraskende 3-1 seier borte mot Østerrike.

23 år siden Rush scoret sitt første
Det er i dag 23 år siden Ian Rush scoret sine to første ligamål for Liverpool. Rush scoret to ganger da vi slo Leeds 3-1. Et selvmål fra Trevor Cherry gjorde dagen fullkommen for Anfield-publikummet. For 13 år siden forlot Jimmy Carter klubben etter bare ni måneder. Vingen kom fra Millwall, men ble aldri noen suksess. Arsenal sikret seg overraskende hans tjenester for 500.000 pund. Carter var på banen åtte ganger for Liverpool.