Owen lanserer Gerrard som ”Årets spiller”

Michael Owen mener at lagkameraten Steven Gerrard må være en soleklar kandidat til tittelen ”Årets spiller” i Premier League. Charlton-kampen blir trolig flyttet. Ny landslagsseier for Medjani. U-lagene i aksjon i morgen.

Owen lanserer Gerrard som ”årets spiller”

Michael Owen uttaler i et intervju med Liverpool Echo i dag at Steven Gerrard bør komme med på lista over spillerne det skal stemmes over når årets spiller i Premier League skal kåres. Liverpool-kapteinen har vist utmerket og stabil form de siste månedene, og Owen sier han er fullt klar over hvilken viktig rolle kapteinen spiller for dagens Liverpool. Han er også glad for måten lagkameraten har svart på kritikken som ble han til del etter fjorårssesongen.

 

- Som spiller går du gjennom perioder der det virker som du ikke kan gjøre noe galt, mens du andre ganger går gjennom perioder der det virker som du ikke er i stand til gjøre noe riktig. For tiden går alt Stevens vei. Han spiller virkelig bra, og jeg må si at det ikke overrasker meg i det heletatt. Jeg husker at jeg for en stund siden ble spurt om hvorfor Steven spilte så dårlig, i en for han dårlig periode. Alle stilte spørsmålstegn ved hans spill da. Det viser hvor fort ting kan forandre seg i moderne fotball. Men han viser nå alle hva han er kapabel til, og han må da være kvalifisert til listen med spillere som er aktuelle som årets spiller i Premier League. Det kan da ikke være tvil om det, slår Owen fast.

 

Owen: - Jeg bidrar med mer enn bare scoringer

Liverpools toppscorer uttaler seg også om sin egen situasjon, og måltørken han har vært gjennom, i det samme intervjuet. Owen mener han har bidratt til laget selv om han ikke har scoret så ofte som ønskelig de siste ukene.

 

- Jeg scoret i to kamper på rad for noen uker siden, så det har da ikke vært så ille. Men noen ganger handler det ikke bare om mål, selv for en spiss. I Bulgaria på onsdag var jeg for eksempel mer glad for at jeg hadde levert en godt gjennomført kamp enn det faktum at jeg hadde scoret ett mål. På bortebane i europacupen vet du at du også må bidra med mye hardt defensivt arbeid, og jeg syntes det gikk bra i Sofia, sier Owen.

 

- Med Bruno i en rolle rett bak meg, og jeg på topp som eneste spiss, er det viktig å jobbe hardt for laget, og jeg syntes det fungerte svært bra på onsdag. Jeg synes forresten at Brunco Cheyrou også spilte en stor kamp, og i første omgang tror jeg ikke han spilte en eneste feilpasning, og han vant også ballen i mange vanskelige situasjoner. Han spilte virkelig bra, skryter Owen av sin franske lagkamerat.

 

- Det er alltid tøffe bataljer i Europa-cupene, og du må jobbe over evne. Det var trolig grunnen til at Bruno ble byttet ut mot slutten. Det var forresten en god kamp av hele laget. Sofia hadde vel ikke mer enn to avslutninger på mål, og de gjorde to mål på disse. At de klarte å utligne til 2-2 i første omgang ga i alle fall ikke et riktig bilde av kampen på det tidspunkt. Vi hadde full kontroll på kampen, og fortjente seieren, avslutter Owen.

 

Houllier fornøyd med trekningen

Manager Gérard Houllier har ikke snakket med pressen selv etter trekningen i UEFA-cupen, av den grunn at han er i Frankrike. Men Liverpools Chief Executive, Rick Parry, som selv var tilstede under trekningen i Nyon, forteller at manageren er fornøyd med å bli trekt sammen med Marseille.

 

Michael Owen avanserer på scoringslista

Michael Owens mål mot Levski Sofia sendte han opp et hakk på lista over Liverpools mestscorende spillere gjennom tidene. Scoringen i Bulgaria var Owens  mål nr. 151 på 284 kamper for de røde, og med det deler han nå 7.plassen over Liverpools mestscorende med Harry Chambers. Chambers gjorde sine mål på 339 kamper for de røde på 1920-tallet.

 

Owens 151 mål fordeler seg på 111 i ligaen, 8 i FA-cupen, 9 i ligacupen, 22 i europacupene og 1 mål i Charity Shield. På toppen av listen troner Ian Rush med 346 mål, så det er langt fram for vår nåværende toppscorer. Men opp til de to neste på lista, Robbie Fowler og Kenny Dalglish, er det henholdsvis bare 20 og 21 mål, så i løpet av neste sesong bør unge Michael ha klatret et par nye trinn på stigen. Lista over Liverpools  mestscorende gjennom tidene ser slik ut:

1. Ian Rush (346)

2. Roger Hunt (286)

3. Gordon Hodgson (240)

4. Billy Liddell (229)

5. Kenny Dalglish (172)

6. Robbie Fowler (171)

7= Harry Chambers (151)

7= Michael Owen (151)

9. Jack Parkinson (128)

10. Sam Raybould (127)

 

Blackburn-billetter på nettsalg

Liverpool FC har i dag annonsert at medlemmer av det såkallte Priority Ticket Scheme kan få kjøpe billetter online til Liverpool – Blackburn fra i dag av. Kampen blir som kjent spilt søndag 4.april. Fra og med fredag om en uke slipper også folk med e-season ticket til, og får kjøpe billetter til denne kampen på nettet.

 

Charlton-kampen blir trolig flyttet

Liverpool FC har i dag informert om at det er store sjanser for at hjemmekampen mot Charlton 2.påskedag blir flyttet. Kampen er altså terminfestet til mandag 12.april, men det er faktisk to forhold som taler for at kampen blir flyttet. For det første er det muligheter for at Liverpool kvalifiserer seg til 5.runde i UEFA-cupen, og skulle det skje så vil Liverpools bortekamp mot Arsenal, som er terminfestet til lørdag 10.april, bli flyttet til søndag 11.april. Dermed vil kampen mot Charlton dagen etter automatisk bli utsatt. For det andre har Sky antydet at de er interessert i å vise Arsenal – Liverpool live, og skulle kampen bli valgt til Sky-kamp, vil også denne kampen gå søndag 11.april uavhengig av om Liverpool skulle avansere til 5.runde i UEFA-cupen eller ei.

 

Bookmakernes manager-kandidater

Før nyheten om drapstrusselen mot Gérard Houllier ble offentliggjort, lanserte bookmakerfirmaet William Hill odds på hvem som sitter som Liverpool-manager under Premier League-åpningen neste sesong. Overraskende eller ei, oddsen var faktisk lavest (8/11) på at Houllier fortsatt er manager for de røde på første kampdag i 2004/05. Deretter fulgte Martin O’Neill 5/1, Kenny Dalglish og Claudio Ranieri stod begge i 10/1, Capello 14/1, Thompson 16/1, Lee 20/1, Ancelloti, Jewell, O’Leary, Trappatoni alle 25/1, Curbishley, Eriksson, Hiddink, Keegan, McMahon, Mølby, Toshack, alle 33/1, og til sist Souness 100/1.

 

Ny seier til Medjani & Co

Tirsdag vant Frankrike U-19 og Carl Medjani 5-1 borte mot Slovakia, og i går ble det ny seier over slovakene på fremmed grunn for de unge franskmennene. Seierssifrene i går lød imidlertid på mer moderate 3-2.

 

U-lagene i aksjon i morgen

Liverpool U-19 spiller i morgen borte mot Stoke City på banen til Newcastle Town FC. Kampen starter kl. 12.00 norsk tid.  Med seier i denne kampen kan faktisk U-19 laget klatre opp på den betydningsløse 2.plassen på tabellen, ettersom kampene til de hardeste konkurrentene om denne plassen har fått sine kamper utsatt.

 

Liverpool U-17 spiller på sin side hjemmekamp på akademiet i Kirkby. Motstander er Sheffield United, og også her er kampstart kl.12.00.