Owen lover å ikke gå på Bosman

Michael Owen sier i kveld at han har lovet Liverpools representanter å ikke forlate klubben som Bosman-spiller. Samtidig har han tegnet ny utstyrsavtale med Umbro. Finale i Liverpool Senior Cup på fredag. Liverpool - Newcastle vises på Canal Digital.

Flere nettsteder bringer i kveld sitater som tyder på at Michael Owen er innstilt på å forlenge kontrakten med Liverpool. Sitatene figurerer også på Liverpools offisielle nettsted, og skal stamme fra et intervju Owen ga direkte til Radio Five Live i kveld. Owen uttalte aldri direkte at han kommer til å forlenge kontrakten med de røde, men han uttalte at han aldri kom til å forlate Anfield som Bosman-spiller.

 

Owens representanter har som kjent startet forhandlingene med Liverpool, og Liverpool-spissen sier han håper å være i en posisjon som gjør han i stand til å komme med en avklaring om sin fremtid i løpet av sommeren. Men han har altså lovet Liverpools representanter at han ikke vil sitte ut kontrakten på Anfield og så forlate klubben på free transfer om et års tid.

 

- Vi har snakket om det, og jeg har forsikret dem om at jeg ikke vil forlate klubben som Bosman-spiller. Vi har ikke signert noen overenskomst av noe slag, men vi har tatt hverandre i hånda på dette, og det er godt nok både for dem og meg, sier Owen i kveld.

 

- Som vi vet kan kontraktsforhandlinger ta lang tid, og vi har nettopp begynt samtalene. De vil fortsette inn i sommeren, men forhåpentligvis er alt avgjort før sommeren er omme, legger han til.

 

- Jeg ser uten tvil på meg selv som Liverpool-spiller neste sesong. Hvorfor ikke? Jeg spiller ikke fotball for pengenes skyld. Og det er hovedsakelig for pengenes skyld at fotballspillere sitter ut sine kontrakter og skifter klubb gratis. Jeg har en rimelig bra trofésamling allerede, men jeg ønsker mer, og det er det jeg i hovedsak tenker på nå. Jeg leser at manageren forventer at jeg reiser utenlands på et eller annet tidspunkt i karrieren, og jeg ønsker ikke å utelukke noe. Jeg er veldig ambisiøs, og ønsker å spille på høyeste nivå, men det er ingen grunn til at det ikke kan være med Liverpool. 

 

Owen skal også ha signert en ny utstyrsavtale med Umbro i dag, som ifølge rapportene skal være verd £15 mill. Avtalen skal strekke seg over 15 år(!) – det vil si frem til Owen fyller 39 år – og skal være en rekordavtale i sitt slag for Umbro.

 

- Jeg håper å spille mye mer golf og ta livet mer med ro når den tid kommer, men jeg er glad for å tegne en slik langtidskontrakt med folk jeg har hatt kontakt med siden jeg var 15. Du ønsker alltid å samarbeide med folk du stoler på, uttaler Owen.

 

Den nye avtalen skal visstnok gjelde fra juli av, og sammenfaller dermed betimelig nok med siste del av EM i Portugal. England åpner som kjent turneringen mot de regjerende mesterne, Frankrike, den 13.juni,  og Owen mener at hans lag er et av et halvt dusin nasjoner som kan vinne turneringen.

 

- Frankrike er nok favorittene, men jeg tror ikke de vinner. Vi frykter dem i alle fall ikke. Vi vet vi er et bra lag, som var litt for ungt ved forrige korsvei, men nå føler jeg vi kan slå hvem som helst når vi har dagen.

 

Owen innrømmer samtidig at han ikke fikk vist sitt sanne jeg under VM i 2002, hvor han slet med lyske- og hamstringskader.

 

- Jeg hadde problemer med skader i sesongen forut for VM, og ble aldri skikkelig rehabilitert. Men etter kvartfinalen mot Brasil tror jeg faktisk jeg kun har misset en eller to kamper for England på grunn av skader, og forhåpentligvis er skademarerittet over for min del nå. Det har vært noen denne sesongen også. Jeg har hatt problemer med skinnleggen, og deretter hamstringen, etter kampen mot Arsenal i oktober, og mistet dermed store deler av sesongen. Men jeg står likevel bokført med 18 mål på 36 kamper, selv om det ikke er av mine beste sesonger. Og det har slett ikke vært noen god sesong for Liverpool. Vi vet det, og manageren vet det. Vi kan fortsatt klare å kvalifisere oss for mesterligaen ved å ta fjerdeplassen, og etter helgens kamper er vi vel favoritter til det. Men en klubb som Liverpool kan ikke være fornøyd med fjerdeplasser, sier Owen.

 

Owen uttalte seg også om ting som har gått han imot utenfor banen denne sesongen, og insisterer på at dette ikke har innvirket på hans spill. Hans samboer Louise ble først utsatt for en stygg rideulykke der hun ble hardt skadet, og deretter ble hans søster Karen truet på livet av biltyver som stakk av med bilen hennes. Det har også versert historier om Owens gambling-vaner, og han var vært linket til jockeyen Kieron Fallon som er under etterforskning.

 

- Jeg har ikke vært involvert i noe illegalt, og jeg kan ikke se hva jeg skulle ha gjort galt. Alle i familien ivrer for hesteveddeløp, inkludert meg selv. Hester er noe jeg alltid har elsket, og jeg har noen selv også. Det som skjedde med min søster og min samboer var selvsagt bekymringsfullt da det skjedde, men Louise har det bra nå og har gjort store fremskritt etter ulykken. Jeg mister ikke nattesøvnen over det som har skjedd, og jeg har aldri tatt med meg mine personlige problemer på banen, forsikrer Owen.

 

Finale i Liverpool Senior Cup

Kommende fredag kl. 20.00 spilles finalen i Liverpool Senior Cup på Goodison Park. Liverpool møter erkerivalen Everton i finalen, og de to klubbene har blitt enige om å stille med hvert sitt U-18 lag basert på spillere fra klubbenes akademier. Finalen er en reprise på 2002 finalen, som faktisk ikke ble spilt før tidlig i 2003, og som Liverpool vant. John Owens vil lede Liverpools lag fredag kveld.

 

Liverpool – Newcastle på Canal Digital

Nina Engh i Canal Digital uttalte i dag til liverpool.no at Liverpool – Newcastle kommer til å bli vist i sin helhet på en av kanalens plattformer. Ifølge Engh vil kampen gå som hovedkamp på Canal+ dersom Newcastle slår Southampton på onsdag, mens den vil bli satt opp på Canal+ Sport dersom Newcastle avgir poeng i Southampton, ettersom kampen da ikke vil bli avgjørende for utfallet av fjerdeplassen.

 

Nå i kveld ser vi imidlertid at Canal Digital har satt opp Arsenal – Leicester på Canal+ Sport, og det tolker vi da dit hen at oppgjøret fra Anfield vil bli valgt som hovedkamp uansett.