Owen Real-spiller innen 48 timer?

Liverpool Echo hevder at Michael Owen vil være klar for Real Madrid innen 48 timer. Spanske kilder påstår Liverpool frembød Owen for Real. Carragher forstår Owens dilemma.

Liverpool Echo skriver i dag at de forventer at Michael Owen blir Real Madrid-spiller innen 48 timer, men at det mest sannsynlig nå ikke kommer til å gå spillere motsatt vei, ettersom Morientes og Eto’o ikke virker interesserte i å flytte til Merseyside.

 

Reals trener Jose Antonio Camacho uttalte følgende i sakens anledning etter Reals seier i Polen i går kveld:  - Jeg hører at avgjørelsen allerede er tatt, men Morientes har ingen planer om å forlate klubben.

 

Kilder i Spania hevder at Liverpool forlangte £18M når det ble klart at ingen spillere ville gå motsatt vei, men det blir påstått at de røde nok må slå seg til ro med en sum nærmere £10M.

 

Flere tabloidaviser har i dag påstått at Owen ble satt til å trene sammen med reservene i går, og Mirror påstod blant annet at stjernespissen nå blir behandlet som en utstøtt. Dette har fått Liverpool FC til å se rødt, og følgende kommentar har kommet derfra: - Antydninger om at Michael Owen blir behandlet som en utstøtt er bare tull. Alle spillerne startet treningen til samme tid i går, men de som spilte kampen i Østerrike avsluttet naturlig nok treningen mye tidligere enn de som ikke spilte. Ettersom Michael ikke spilte i Graz, fortsatte han treningen med de andre spillerne som ikke var involvert i den kampen. Det var da tabloidpressen benyttet sjansen til å ta bilder over muren rundt Melwood. Det er ingen ting i disse oppslagene som medfører riktighet.

 

Flere nettsteder påstår i dag forøvrig at det var Liverpool som frembød Michael Owen for Real Madrid, og at Madrid-klubben hadde liten interesse for spilleren før Liverpool tok kontakt. En talsmann fra Real Madrid skal blant annet ha uttalt følgende: - Vi ble hyggelig overrasket over at Liverpool ønsket å diskutere et salg av Michael Owen til Real Madrid. Det var Liverpool som tok initiativet til dette. De tok kontakt med oss og sa at Owen var tilgjengelig, og inviterte oss til å komme med bud.

 

Dersom dette stemmer, ligger nok mye av årsaken til dette i at de røde fryktet at Michael Owen skulle gjøre som Steve McManaman, og forlate klubben som Bosman-spiller.

 

Real Madrids president Fiorentino Perez skal også ha uttalt seg om en eventuell Owen-overgang: - Vi ble gledelig overrasket over at Liverpool ønsket å snakke om et salg av Michael Owen.

 

Carragher forstår at Real frister Owen

Jamie Carragher har i dag snakket ut om Michael Owens eventuelle overgang til Real Madrid med liverpoolfc.tv. Som Owens kamerat og nære venn forstår han godt at Michael Owen kan la seg friste av spill for den kongelige klubb i Madrid. Carra håper likevel kompisen forblir på Merseyside.

 

- Dette er vanskelig å akseptere for fansen, fordi de ser på Liverpool som det beste klubben i verden. Jeg tror egentlig ikke Michael har noe sterkt ønske om å dra fra Liverpool. Dette har mer å gjøre med hvilken klubb som er ute etter han å gjøre. Real Madrid er den største klubben i verden, og vil trolig være det i all overskuelig fremtid, uttaler Carragher.

 

- Michael er en god venn av meg, og selvsagt håper jeg han blir i Liverpool. Vi har snakket om situasjonen sammen, og han har fortalt meg hva han føler. Men det vil jeg ikke fortelle dere. Dersom han forlater oss, burde alle ønske han lykke til. Han har vært i klubben i lang tid, og gjort mye bra for Liverpool. Jeg har spilt på samme lag som han siden vi vant FA Youth Cup sammen i 1996, og han vant omtrent den turneringen for oss på egenhånd. Man kan nesten si det samme om FA-cup finalen i 2001 også.

 

- Alle spillerne vil ønske han lykke til om han drar, men vi ønsker at han blir fordi vi ikke ønsker å miste vår beste spiller. Men store spillere har forlatt denne klubben tidligere også, uten at klubben har gått nedenom og hjem av den grunn, avslutter Carragher.