Owen sistemann ut på transferkarusellen

Michael Owen skal vurdere et tilbud fra Spania. Shaun Wright-Phillips og Xabi Alonso kan være kandidater for Anfields Rafa revolusjon. Ung forsvarer kan gå motsatt vei som Diouf.

Rick Parry kalte denne sommeren for en ”berg og dalbane” for Liverpool Football Club.  Tivoliet synes ikke å være stengt enda, og etter at Liverpool har akseptert et bud for Danny Murphy fra Tottenham kan man forvente en uke med mye transferaktivitet.

 

Nettstedet YNWA skapte i går kveld rødglødene PC’er da man gikk ut på sitt eget forum og hevdet at Michael Owen var på vei til spansk fotball.  Liverpool.no har sjekket med et par gode kilder og det synes klart at Owen har fått en tilbud fra en spansk klubb, og at toppscoreren nå skal vurdere dette.  Ingen klubb er blitt nevnt, men sannsynligvis er det bare Real Madrid og Barcelona som vil få Michael til å vurdere å forlate Anfield.  Intet beløp heller, men med et år igjen av sin kontrakt vil ikke Liverpool være i en posisjon til å forlange enorme summer for 24-åringen.

Det som synes klart er at man kan forvente en snarlig avgjørelse angående Michael Owen, enten i den ene  eller andre retning.  En god retningsnor kan være morgendagens CL kamp mot Grazer.  En toppklubb i Europa vil neppe være like interessert i en Owen som ikke er tilgjengelig for spill i Champions League.  Hvis St.Michael er på banen mot østerrikerne er det også veldig sannsynlig at han skriver en ny kontrakt med de helrøde.

 

The Guardian skriver i dag at Liverpool skal være villig til å by £12M for Xabi Alonso fra Real Sociedad.  Den høyreiste sentrale midtbanespilleren ble observert av Rafael Benitez da han spilte i en omgang mot Everton på Goodison Park sist lørdag.  Flere aviser, bl.a. The Times, antyder at Shaun Wright-Phillips er høyt oppe på Liverpools handleblokk.  En talsmann for Manchester City sa i går at Wright-Phillips ikke er til salgs, men så lenge ikke spilleren selv er villig til å godta et forlenget tilbud av den kontrakten som har to år igjen å løpe, vil ikke City greie å kvele spekulasjonene.  Faktum er heller at man neppe har råd til å si nei til et tilbud som når opp i £7-8M.

 

Ifølge Sky Sports håper Liverpool å leie ut El-Hadji Diouf til Malaga, samtidig som at man får benytte seg av den unge midtstopperen Alexis motsatt vei.  18-åringen kan i så fall være aktuelt for et års lån, med mulighet for permanent overgang etter det.