Owen starter mot Villa

Michael Owen starter morgendagens kamp. Smicer skadet seg på dagens trening! – Gode sjanser på Cissé, bekrefter klubbens manager. Diouf-kort strøket!

På ettermiddagens pressebriefing bekreftet Houllier at Michael Owen endelig er spilleklar og starter kampen mot Aston Villa på Anfield i morgen. Den Canal+ sendte oppgjøret vil være den første kampen for klubbens toppscorer på et par måneder. Houllier uttalte at Owen kunne ha spilt mot Chelsea i midtuken, men at de vurderte det som en vrien kamp å gjøre et comeback i. Spissen forble derfor på benken.
På spørsmål om alt agentpratet den siste uken har påvirket Owen negativt svarte Houllier: - Det tror jeg neppe. Michael har en sterk psyke, og det vil være å undervurdere ham stort å tro at slike presseoppslag ødelegger hans fokus.

Smicer skadet igjen
På dagens trening tråkket Vladimir Smicer over og skadet seg i ankelen. Han er dermed uaktuell til oppgjøret mot formlaget Aston Villa. Når det gjaldt de andre på skadelista kunne han opplyse følgende:
Dudek – ute i maks 2-3 uker med lyskestrekk. Kanskje mindre.
Gerrard – ikke klar til helgen, men er ikke langt unna.

Finnan – er sammen med Carra klar for reservelagskamp til uken.

Kirkland – begynner trening i slutten av måneden.

Baros – klar for kamp om 10-15 dager.

Diao – omtrent klar. Reiser snart til African Nations Cup.

Houllier om Cissé
Det går nesten ikke en dag uten ny sitater om et eventuelt kjøp av Djibril Cissé. Det tilhører imidlertid sjeldenhetene at noen i klubben sier noe konkret om overgangen. Houlllier var i hvert fall på glid da pressen fyrte løs i ettermiddag. På spørsmål om Liverpools sjanser gikk han først rundt grøten. Da sitatene til Guy Roux, Auxerres manager, ble lest opp, åpnet han seg litt og sa: - Da har vi en god sjanse, i hvert fall!

 

Paul Jones debuterer?
Houllier ville ikke si om hvilken keeper han har tenkt å bruke i morgen. Jones går rett inn i troppen, og valget står mellom urutinerte Luzi eller den fersk innlånte Paul Jones. Landslagskeeperen til Wales har flust av rutine. Houllier var imidlertid lykkelig over å ha fått i stand utlånsavtalen med tanke på keeperkrisen. Han roste også Southamptons manager og formann for å ikke ha lagt hindringer i veien for ”overgangen”.

Dommer strøk Diouf-kort
Etter den urettferdige utvisningen mot Chelsea onsdag har nå dommeren angret og frafalt det siste idømte kortet. Som de fleste TV-seerne så hang Diouf og Mutu sammen i lissene - og det som dommerne tolket som en ettersleng fra Liverpool-spilleren var egentlig en helt uskyldig hendelse. Etter å ha snakket med sin linjemann gav imidlertid Dunn gult kort, hans andre for kampen, noe som resulterte i tidlig dusj. Dommeren har nå trukket dette tilbake, og Diouf står dermed med ni gule før Aston Villa. Ironsik nok vil han tjene på å få tildelt kort i morgen. Da kommer han oppi 10 kort, og må sone to kamper. Dette vil i så fall være Newcastle og Everton - kamper han likevel mister mens han er opptatt med African Nations Cup.