På benken mot Frankrike

Sju Liverpool-spillere klare for EM-innsats, men Jamie Carragher starter ikke mot Frankrike. Dietmar Hamann vil gjerne møte England. Vladimir Smicer er optimist.

De neste 23 dagene skal vi få se 24 lag spille 31 landskamper på 8 portugisiske stadioner – med 7 Liverpool-spillere involvert. En av dem er Jamie Carragher, som riktignok ikke får starte mot Frankrike i morgen, til tross for at førstevalget John Terry nå definitivt er utelukket. Sven Göran Eriksson foretrekker Tottenhams Ledley King.

- Jamie Carragher har mer rutine, men Ledley King er kjappere og litt bedre med ballen. Dessuten er det bare spilletid som kan gi ham rutine, begrunnet «Svennis» lørdag.

En Liverpool-spiller som derimot starter, er Steven Gerrard. Han regner Frankrike, Spania, Portugal, Nederland og Tsjekkia som de største favorittene, i tillegg til England, og håper på å møte andre land med Liverpool-spillere. For øvrig innrømmer han at han føler et visst press sånn rett før det braker løs.

- Ja, det er klart, for fansen forventer mye av meg, men når det er sagt, er det ikke annet enn det vanlige. Dette er jeg vant til, påpeker Liverpools kaptein.

 

Hamann vil møte England

Men allerede før England, med iallfall Steven Gerrard og Michael Owen i aksjon, starter sitt mesterskap klokka 20:45 i morgen, har Stephane Henchoz’ Sveits spilt ferdig sin åpningskamp mot Kroatia. Den kampen starter klokka 18:00 i morgen. Tyskland og Dietmar Hamann, på sin side, spiller sin første kamp på tirsdag, klokka 18:00 mot Nederland. Om muligheten til å møte England, sier «Didi»:

- Vi røk ut for dem i forrige EM, som var et dårlig mesterskap for oss. Jeg vet bedre enn noen hvor tøft det vil bli, med Gerrard og Owen som spillere av ypperste klasse. Dessuten er det rart å spille mot dem, fordi de er gode venner. Likevel vil jeg gjerne at vi møter England, noe som vil bety at begge lagene har avansert fra gruppespillet, sier Hamann.

 

Optimistisk tsjekker

En av Liverpools to representanter i den tsjekkiske EM-troppen, Vladimir Smicer, har tidligere sagt at han helst vil unngå å møte England. I dag legger han til at:

- Jeg er ikke så sikker på at jeg liker tanken på å bli markert av Steven Gerrard!

Til tross for det, er han optimist på Tsjekkias vegne.

- Hvis vi kommer oss ut av gruppespillet, har vi en veldig god sjanse. Vi vil spille offensivt, og jeg vet at vi kan slå hvem det skal være, sier Smicer, som må kjempe med sin klubbkamerat Milan Baros om spissplassen ved siden av Jan Koller. Tsjekkia spiller også sin første kamp på tirsdag, klokka 18:00 mot Latvia.