Parry: - Ingen anger rundt Owen-salg

Rick Parry mener det ville vært galt å selge Owen allerede sommeren 2003. Foran Bolton-Liverpool. Traore-salg kan sluttføres. Finnan ønsker å bli. Kirkland linkes til Arsenal. UEFAs klubber positive til nytt forslag.

De røde ville ha fått mer for overgangen hvis klubben hadde solgt Michael Owen i 2003. Chief executive Rick Parry angrer ikke på valget, for uten Owen er det ikke sikkert Liverpool hadde kvalifisert seg for Champions League sist sesong. Alle de ekstra inntektene det medbringer vil veie opp for et salg.

- Når det gjelder skuffelsen over å miste Michael, så har vi allerede kommet oss over det.  Vi ser fremover. Det kapittelet er avsluttet, og vi begynner på et nytt. Vi ønsker ham alt vel. Han ønsket å dra til Real Madrid. Vår nye sjef mistet spillere i Valencia, og hans holdning er: ”Hvis det er det en spiller ønsker, så fint, la oss gå videre.” Det var ikke et knusende nederlag for meg. Michael hadde gjort det klart at han en dag ønsket å spille i utlandet. Det bare kom tidligere enn forventet. Hvis vi hadde solgt Michael sist sommer, da hadde vi kanskje ikke kvalifisert oss for Champions League. Det er lett å være etterpåklok å si at vi ikke burde ha solgt ham, men det var ikke et realistisk alternativ.

 

Foran Bolton v Liverpool

Liverpool kommer trolig til å la Luis Garcia og Xabi Alonso debutere i ettermiddagens bortekamp mot Bolton. Josemi skal være tilbake i troppen. Hvis den tidligere Malaga-spilleren får tillit fra start, flyttes sannsynligvis Jamie Carragher tilbake inn i midtforsvaret istedenfor Stephane Henchoz. Djibril Cissé skal også være spilleklar etter å ha vært involvert i en trafikkulykke på fredag. Bolton har ingen nye skadeproblemer, kun Florent Laville er uaktuell. El-Hadji Diouf har ikke lov til å spille. En Premier League-regel sier at en utlånt spiller ikke kan spille mot klubben som har lånt ham ut. Dommer er velkjente Uriah Rennie. Kampen har avspark kl. 17.05 og vises direkte på Canal+. Som vanlig blir det oppdateringer her på Liverpool.no, eller du kan få scoringsvarsel på vår SMS-service. Send LFC LIVE START til 2180. Kr. 3 pr. melding.

 

Traore-salg kan sluttføres

Tabloidavisa The People skriver at Djimi Traore nå kan sluttføre overgangen til Everton. Handelen skal ha blitt klarert i går etter at Traore krevde å bli solgt. Chief executive Rick Parry skal ha bekreftet at den nå kan gjennomføres.  Benitez har vært lite villig til å selge og stoppet Parry å fullføre salget etter at Traore besto den medisinske testen på Goodison. Everton og Liverpool skal være enige om en overgangssum på £1,5M.  Det begynner å bli få alternativer på stopperplass nå og derfor utelukkes det ikke at Benitez ser seg om etter en nforsterkning før overgangsvinduet stenger tirsdag 31.august kl. 18.00 norsk tid.

 

Finnan ønsker å bli

Samme kilde melder at Steve Finnan har avvist en overgang til Everton. Iren ønsker å kjempe for sin fremtid på Anfield, hvor han skal ha en ukelønn på £35000.

 

Kirkland linkes til Arsenal

Ifølge The Mail on Sunday er Arsenal interessert i å kjøpe skadeforfulgte Chris Kirkland for £6M, mens Santiago Cañizares kan være på vei til Anfield. Cañizares forlenget imidlertid kontrakt sin med Valencia i sommer med to år, fram til 2007.

 

Postive til regelendring

På fredagens møte i ”UEFAs Club Forum” var man positive til en regelendring hvor man bare kan ha en stall på 25 spillere, der 8 må være ”egne produkter”, rapporterer The Independent. Av de 32 klubbene i forrige sesongs Champions League var det fem klubber som ikke tilfredstilte kravene: Arsenal, Chelsea, Celtic, Rangers og Ajax. Hvis regelen blir ratifisert, så vil den gjelde fra 2006/07, med en overgangsperiode.