Parry kommenterer trekningen

Parry om Monaco, Olympiacos og Deportivo. Garcia og Alonso var blant de øverste på Benitez’ ønskeliste. Ni spillere landslagsuttatt. Alou Diarra igjen med i den franske troppen. Nuñez har fått nytt draktnummer.

Utfallet av dagens trekning av gruppespillet til Champions League betyr en retur til hjemlandet for Rafael Benitez, nærmere bestemt til La Coruña på den spanske nordvestkysten. De røde unngikk dermed et av storlagene fra seedingsnivå 1, men møter to av forrige sesongs semifinalister i turneringen.

 

Deportivo ble utslått av FC Porto i semifinalen, men slo ut tittelforsvarerne AC Milan med 5-4 sammenlagt i kvartfinalen. Monaco endte på 3.plass i Ligue 1, men tapte Champions League-finalen mot Porto etter å ha beseiret Chelsea i semifinalen.

 

Olympiacos endte på 2.plass i Hellas, bak Panathinaikos. Det var første gangen siden 1996 de ikke vant de greske ligamesterskapet. I likhet med Deportivo og Monaco har de langt mer erfaring i Champions League enn Liverpool. Grekerne er den eneste av de tre klubbene Merseyside-laget har møtt i en europeisk turnering. Liverpool vant 4-2 sammenlagt i UEFA-cupen 2000/01, etter 2-0 på Anfield og 2-2 i Piraeus.

 

Rick Parry overvar trekningen i Monaco og hadde følgende kommentar om motstanderne som venter.

- Vi har respekt for alle lagene, men vi kommer ikke til å frykte dem. Vi er glade for å være tilbake i turneringen, og vi vet at det ikke finnes noen lette kamper på dette nivået. Vi har kanskje unngått de største navnene, men det betyr ikke nødvendigvis at vi har unngått de beste, som forrige sesong viste. Vi unngikk også de lengste turene, noe som er bra. Rafa vil kjenne bra til Deportivo. Monaco gjorde det slettest ikke verst i turneringen sist sesong og vi kjenner til Olympiacos siden vi har vært der tidligere. 

 

 

Alonso og Garcia var blant førstevalgene

Rafael Benitez avslører at han i Alonso og Garcia har fått tak i sine transfermål.

- De var øverst på min liste. Xabi  er landslagspiller og Luis ville ha vært det hvis han ikke hadde blitt skadet to ganger da han var i ferd med å bli uttatt. De er toppspillere i Spania. Xabi er veldig, veldig god spiller og Luis er ekstremt talentfull, som alltid ser etter å gjøre noe annerledes og spesielt. Han spilt venstreving eller venstre på midtbanen under meg i Tenerife og scoret 16 mål. Han var på venstre i Tenerife, men begynte som spiss i Barcelona og spilte på høyre forrige sesong i Barcelona. Jeg liker at midtbanespillerne scorer mål. Hvis vi kan få Harry Kewell, Steven Gerrard, Luis Garcia og Xabi Alonso til å score mellom fem og ti mål per sesong hver, vil det utgjøre en stor forskjell. Det er vanskeligere å få en spiller til å score 25 enn fire ellerfem spiller til å score 5-10. Xabi kan spille godt defensivt eller offensivt. Han er ingen aggressiv spiller, men har god plasseringsevne og et veldig godt skudd fra utenfor 16-meteren.

 

 

Ni spillere landslagsuttatt

Neste helg og midtuken etter spilles en rekke landskamper og landslagstrenerne offentliggjør i disse dager sine uttak. I dag og i går er ni Liverpool-spillere uttatt.

 

Frankrike har igjen inkludert utlånte Alou Diarra (Lens) sammen med Djibril Cissé til VM-kvalifiseringskampene mot Israel hjemme (4/9) og Færøyene borte (8/9). Frankrike U21 møter også Israel i EM-kvalifisering dagen før seniorlandslaget og har privatlandskamp mot Slovakia i Blois 8.september. Til disse kampene er Florent-Sinama-Pongolle og Anthony Le Tallec (utlånt til St. Etienne) tatt ut.

 

Nyervervelsen Xabi Alonso er innkalt av Luis Aragonés til Spanias landskamper mot Skottland i Valencia og mot Bosnia-Hercegovina i Zenica.

 

Steve Finnan er i Irlands 24-mannstropp til VM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Sveits.

 

Åge Hareide har tatt ut John Arne Riise til åpningskampene i VM-kvaliken mot Italia borte lørdag 4. september og Ullevaal-matchen mot Hviterussland onsdag 8. september.

 

Jerzy Dudek og Polen begynner VM-kvalifiseringen med kamper i Belfast 4.september før de er verter for England påfølgende onsdag. Englandstroppen tas først ut søndag kveld.

 

John Welsh er i den engelske U21-troppen som møter Østerrike fredag 3.september og Polen 7.september. Begge EM-kvalifiseringskampene spilles på bortebane.

 

 

 

Nuñez i nr. 18

Antonio Nuñez har fått innvilget sitt ønske om å få bytte draktnummer fra 12 til 18.