Paul Jones har signert låneavtale

Keeperen kommer på en måneds lån fra Southampton, og er spilleklar til morgendagens tv-sendte oppgjør mot Aston Villa. Han er tildelt draktnummer 12. Sist oppdatert kl. 13:28.

Southamptons 36-årige reservekeeper Paul Jones har signert en måneds låneavtale med de røde. Han har undertegnet i tide til å kunne spille morgendagens kamp mot Aston Villa, men det er fortsatt usikkert om Gerard Houllier tar ut nykommeren eller Patrice Luzi i startoppstillingen. Jones har fått tildelt draktnummer 12.

- Det har vært noen ganske hektiske 24 timer. Jeg mottok en telefonsamtale fra Gordon Strachan i går ettermiddag. Han fortalte at Liverpool var interessert og ba meg tenke igjennom det. Det tok ikke lang tid før jeg bestemte meg for å gå dit. Avtalen gjelder bare for en måned, men fra mitt ståsted er det en måned i en av Europas største klubber, hvis ikke i verden. Det var en altfor god mulighet til å si nei til. Jeg vet at jeg hadde angret resten av livet hvis jeg ikke hadde slått til. Enten jeg spiller en kamp, to kamper eller lignende, er jeg glad for muligheten til å ta del her. Jeg har vært Liverpool-supporter hele mitt liv, så det er en drøm for meg. Jeg vokste opp i Shrewsbury-traktene med mange Liverpool-fans. Vi brukte å se kamper på tv og høre på radio. Jeg har alltid fulgt med på resultatene deres, og jeg har alltid likt å spille på Anfield. Det er hyggelig å nå kunne ha fansen i ryggen og ikke mot meg! Jeg har bare vært her i noen få timer, men jeg kan se at det er god ånd i laget. Alle guttene har vært veldig hyggelige mot meg og ønsker meg velkommen. Jeg ser frem til å være her de neste ukene. Det at jeg har kommet hit i januar gjør at jeg mister muligheten til en permanent overgang under overgangsvinduet. Men hvis jeg gjør mine saker bra her, så vil forhåpentligvis folk legge merke til meg og noe kan skje til sommeren. Nå gleder jeg meg imidlertid til utfordringen her i Liverpool, uttaler Paul Jones.

 

Nykommeren startet karrieren i Kidderminster før han gikk til Wolverhampton og Stockport. Han signete for Southampton i 1997 hvor han gjorde det såpass bra at han har etablert seg som førstekeeper på det walisiske landslaget. I den senere tiden har 36-åringen blitt frosset ut av Gordon Strachan, som heller foretrekker Antti Niemi mellom stengene.

 

Det foreligger ingen opplysninger om han har fått tillatelse av Southampton til å spille i FA-cupen. Det forundrer oss stort hvis så ikke er tilfelle, nå som sydkyst-klubben er utslått av turneringen. Skulle imidlertid Gerard Houllier finne på å forlenge låneavtalen er Paul Jones uansett ikke aktuell for spill i UEFA-cupen. Han spilte nemlig for Southampton mot Steaua Buchuresti tidligere i sesongen. Som kjent kan ikke en spiller være på banen for mer enn en klubb i e-cupene pr. sesong.

 

Fakta om Paul Jones

Født: I Chirk, Wales, den 18.april 1967.

Høyde: 188 cm.

Ligadebuterte for Wolves i 1992 etter £40000-overgang fra Kidderminster.

44 kamper for ”ulvene”.

Gikk til Stockport i 1996 for £60000.

66 kamper for Stockport.

Overgang til Southampton i juli 1997, overgangssum £800000.

”Årets spiller” i Southampton den første sesongen i klubben.

Kåret til ”Årets spiller” i Wales i 1999.

Holdt nullen i 667 minutter på rad i 2000/01.