Pongolle uaktuell mot Levski

Sinama Pongolles ankelskade gjør han uaktuell mot Levski Sofia til torsdag, og det er også usikkert om angriperen blir spilleklar til søndagens kamp i Leeds. Klubben nekter å kommentere Thai-link. Hislops første strafferedning.

Pongolle definitivt ute mot Levski

Liverpool FC kunne som ventet i ettermiddag melde at Florent Sinama-Pongolle definitivt er uaktuell til UEFA-cup kampen mot Levski Sofia, etter ankelskaden han pådro seg under reservelagets kamp mot Blackburn i går. Etter en horribel tackling av Blackburns Taylor, ble det først fryktet at den unge franskmannen hadde brukket beinet. Heldgivis ble det konstatert at dette ikke var tilfelle etter en røntgenundersøkelse i går kveld, og i ettermiddag har man foretatt nye undersøkelser av den høyre ankelen til "Flo", der det ble slått fast at det i medisinske termer er snakk om en slagskade mot fibula. En kraftig opphovnet ankel på godt norsk!

Dette medfører altså at angriperen er uaktuell til torsdagens UEFA-cup kamp, og det er også svært tvilsomt om han vil være spilleklar til søndagens ligamøte med Leeds på Elland Road.

- Florent ble sendt til sykehus for røntgenundersøkelser etter at han pådro seg skaden i går kveld, og der ble det konstatert at det ikke dreide seg om et brudd. I dag har hans tilstand blitt vurdert av klubbens medisinske støtteapparat på Melwood, og resultatene fra disse testene viser at det er en kraftig hevelse i høyre ankel. Han er uaktuell til torsdagens kamp, uttalte en talsmann for Liverpool FC nå i ettermiddag.

Stille om Thai-link

Liverpool Echo prøvde i går å få Liverpool FC i tale angående spekulasjonene om at Thailands statsminister ønsket å kjøpe seg inn i klubben. Talsmannen for klubben nektet imidlertid å kommentere disse spekulasjonene, og Liverpool Echo slår i den forbindelse fast at klubben dermed heller ikke tilbakeviste det som har vært skrevet i media om saken. Echos skribent mener imidlertid at det er større muligheter for at Steve Morgan får øke sin aksjeportefølje enn at man slipper til en milliardær fra Thailand.

Houllier: - Dette handler ikke om meg

Gerard Houllier har i dag reagert på mediaspekulasjoner om hans fremtid i Liverpool FC ved å insistere på at dette ikke bare handler om hans rolle i klubben, men heller hele klubbens fremtid. Presset har økt kraftig på Houllier etter cup-tapet for Portsmouth, der mange tidligere spillere har gått ut i mediene og argumentert for en ny manager i klubben. Men Houllier mener at de bommer litt ved å fokusere kun på hans posisjon.

- Vi vil kjempe videre. Dette handler ikke bare om meg, men om laget, staben, alle tilknyttet klubben. Vi må bare arbeide enda hardere for å nå våre mål, og det akter vi også å gjøre. Ingen trenger å bekymre seg for annet, uttaler Houllier i kjent stil.

Hislops første strafferedning

Da Shaka Hislop reddet Michael Owens straffespark i søndagens FA-cup kamp på Fratton Park var det faktisk keeperens første strafferedning overhodet i vanlig spill på seniornivå. Før dette hadde den 35 år gamle keeperen kun berget to straffespark i sin 14 år lange karriere på topplan, begge i straffespark-konkurranser.

- Dette er faktisk den første strafferedningen jeg gjør som profesjonell keeper, dersom man kun regner vanlige kampsituasjoner. Jeg aner ikke hvor mange straffespark jeg har sluppet inn, men det har vært alt for mange. Jeg ser aldri ut til å klare å gjette riktig, men nå klarte jeg det endelig. Michael Owen er en god straffeskytter, men ballen kom mye nærmere meg enn jeg forventet. Jeg har imidlertid ingen forklaring på hvorfor jeg kastet meg den veien. Det var vel bare en magefølelse, sier Hislop.