Potter starter

Potter, Warnock, Biscan og Henchoz sannsynligvis i startoppstillingen. Kirkland fortsatt skadet. Josemi med sen test. Traore i må ses i aksjon før evt. salg. Laget har forbedringspotensial. Benitez hyller Stevie G.

Det pålitelige nettstedet liverpoolway.co.uk melder at både den irske U21-landslagspilleren Darren Potter og kantspilleren Stephen Warnock for første gang blir å finne i Liverpools startoppstillingen når Grazer AK gjester Anfield. Stephane Henchoz og Igor Biscan får visstnok også tillit fra start, mens Zak Whitbread og keeper Paul Harrison tar plass på innbytterbenken. Sistnevnte vikarierer i Chris Kirklands skadefravær. Xabi Alonso, Luis Garcia og Antonio Nuñez (for tiden skadet) er ikke spilleberettigede.

 

Liverpool har stil med identisk samme lag i sesongens tre første kamper, og derfor er det kanskje naturlig å spare noen av spillerne. Rafael Benitez bekrefter at det nå vil bli gjort endringer i startoppstillingen, uten konkret å nevne navn. Josemi er usikker med vond rygg, og vil gjennomgå en sen test for å se om han kan gjennomføre kampen.

- Josemi kan bli klar, mens Chris Kirkland er definitivt ute. Noen ganger må man gi spillerne muligheten til å vise folk at de er gode nok for laget, og kanskje vil i kveld få se to eller tre andre spillere. Mange av de samme spillerne har spilt 90 minutter i de tre kampene hittil, og kanskje det vil være en ide og forandret litt nå, uttaler Benitez.

 

 

Benitez ønsker å se Traore i aksjon

Evertons interesse for å sikre seg Djimi Traore kan være forgjeves. Benitez ønsker å se alle spillerne i aksjon før han tar en avgjørelse på deres fremtid. Forsvarsspilleren ble skadet på USA-turen.

- Jeg sa til Rick Parry da jeg ankom at jeg ville se alle spillerne, eneten her eller i Nord-Amerika. Noen ganger kjenner man spilleren fra TV, men man behøver å arbeide med og lære ham å kjenne bedre. Jeg har ikke hatt anledning til å se Djmi fordi han er skadet.

 

 

Laget har forbedringspotensial

De røde er fortsatt ubeseiret denne sesongen, men Benitez er ikke helt fornøyd med hva laget har prestert så langt. Særlig har det defensive sviktet.

- Vi skaper svært mange sjanser, men vi har problemer defensivt. Vi behøver å forandre mentaliteten og trenger å få mer selvtillit fordi vi kan spille bedre. Jeg er fornøyd med laget, men vi må forbedre nivået. Jeg liker at laget har kontroll i hver situasjon i kampen, men i kampene hittil har vi hatt problemer noen ganger. Vi må arbeide hardere. Hvis vi spiller bra i angrep og scorer mange mål, så er det bra, men det er viktig at vi forsvarer oss bra og hindrer motstanderen å komme innenfor 16-meteren. I øyeblikket gir vi dem flere muligheter enn jeg liker. Laget gjør det bra, men vi trenger å finne den rette balansen mellom forsvar og angrep. Vi kan forbedre oss mye i vårt defensive arbeid, men det tar tid. Med tiden kan man alltid forbedre nivået. I angrep er det annerledes, fordi det er basert på talent, mens man i forsvar trenger mer intelligens og hardt arbeid.

 

 

Benitez hyller Stevie G

Steven Gerrard har hatt en god innledning på sesongen med tre scoringer og en målgivende, og manager tviler ikke på hvem som er lagets viktigste spiller.

- Steven Gerrard er, og vil fortsette å være, lagets viktigste spiller dette året. Gerrard er på samme nivå som de beste. Han trenger ikke å misunne noen andre midtbanespillere i verden. Eneste forskjellen mellom ham og slike som David Beckham og Zinedine Zidane er de store oppslagene og oppmerksomheten i media. Han er en fotballspiller av høyeste orden.