Premier League oppfordrer til økt sikkerhet

I lys av dagens terroravsløringer i Manchester har FA Premier League nå kommet med en offisiell uttalelse der de oppfordrer klubbene til å øke sikkerhetsopplegget rundt kampene. Manchester United tar dette til følge når de er vertskap for Liverpool lørdag.

FA Premier League ber klubbene øke sikkerheten

I lys av gårsdagens arrestasjoner i Nord-England, der 10 terrormistenkte hadde billett til lørdagens kamp mellom Manchester United og Liverpool på Old Trafford, har FA Premier League i ettermiddag kommet med en offentlig uttalelse, der de ber sine medlemsklubber om å øke sikkerheten rundt kampene. Uttalelsen fra FAPL lyder som følger:

 

”FA Premier League og medlemsklubbene er i stadig dialog med de relevante myndigheter både på nasjonalt og lokalt nivå. Vi er klar over dagens klima når det gjelder sikkerhet, og nødvendigheten av å ta alle mulige forholdsregler for på best mulig måte å ivareta publikums sikkerhet. På bakgrunn av dette har vi nå kontaktet alle vår medlemsklubber, og minnet dem på viktigheten av årvåkenhet slik situasjonen nå er, og også bedt dem om å gjennomgå sine sikkerhetsrutiner sammen med det lokale politi og deres sikkerhetsrådgivere. Vi vil gjenta politiets appell til publikum om å være ekstra årvåkne overfor mistenkelige bager, pakker og oppførsel under arrangementene.”

 

United øker sikkerheten

Reuters skriver i kveld at Manchester United nå også, i samarbeid med det lokale politiet, har bestemt seg for å øke sikkerhetsforanstaltningene både i forbindelse med kveldens kamp mot Charlton, og kampen mot Liverpool på lørdag.  Fra klubbhold sies det at politiet har rådet dem til å la kampene gå som planlagt, men at ekstra sikkerhetsoppbud og sikkerhetssjekker sannsynligvis vil føre til store forsinkelser når det gjelder å komme seg inn på stadion. Fans blir i denne forbindelse rådet til ikke å bringe bager eller ryggsekker med seg.